lauantai 2. lokakuuta 2010

Vinossa - Askew

Tällä suunnalla asiat ovat menneet ihan vinoon.

Here things are askew.

Skew1

Skew
  • Ohje/Pattern: Knitty Winter 2009
  • Lanka/Yarn: Novita Tico Tico (75 % villa/wool, 25 % polyamidi/e, 100 g = 420 m), väri/colour 836
  • Langankulutus/How much: 60 g
  • Puikot/Needles: 2 mm
  • Aloitettu/Started: 13.9.2010
  • Valmistunut/Finished: 27.9.2010
Erikoinen sukkaohje tarjosi monta yllätystä valmistumisen aikana. Jostain syystä luulin, että sukka aloitetaan kantapäästä, joten jo alku kuormitti älynystyröitä. Kantapään silmukoiminen tuli eteen ihan yhtäkkiä (ohjeen lukeminenhan etukäteen läpi on silkkaa ajanhukkaa) ja muutti sen illan neulontasuunnitelmat, koska telkkaria katsoessa ei voi ruveta muistelemaan silmukoinnin saloja. Varret olisi pitänyt neuloa lyhennetyillä kerroksilla, mutta jatkoin vinoneuletta pyörönä, jolloin reunat jäivät vinoiksi.

A different sock pattern had many surprises during knitting, for example Kitchener stitches on the heel (I hardly ever read patterns through before casting on but this time I should had). The legs should have been shortened rows but I continued the diagonal pattern in round.

Skew3

Sukat olivat mielenkiintoiset tehdä, mutta valitettavasti epäkäytännölliset: nilkan seutu kiristää. Sukkien pukeminen vaatii monta minuuttia ähellystä. Jaloissa ne eivät ahdista, mutta ilmeisesti nilkan ja kantapään alueella olevat kavennukset ja lisäykset vievät jouston. Voi siis olla, ettei sukkia tule laitettua jalkaan, ainakaan kiireaamuina.

The socks were interesting to knit but unfortunately impractical because the ankle is too tight. It takes minutes to put them on. When on feet they don't feel so tight but probably the increases and decreases on the heel remove elasticity. Maybe I don't use these socks very often, at least not in the hurried mornings.

Skew4

Novitan ohutta sukkalankaa oli hyvä neuloa, ja väreistä tykkäsin kovasti. Mutta kantapääkuvasta (josta ei tullut ollenkaan sellaista kuin Knittyssä, vaikka niin oli tarkoitus) näkyy jo pinnan nuhjaantuminen. Oijoi. (Eikä minulla ole mitään omituista ihotautia, vaan viimeinen kuva vain valottui oudosti.)

Novita's sock yarn was easy to knit and I liked the colours very much. But the heel picture (which isn't like Knitty's although I aimed at that) shows already pilling. Oh no. (And I don't have any strange skin disease but the last picture is only overexposed.)

Skew2

8 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Onpas kerrassaan mainiot! Tykkään mallista, mutta jos pukeminen on tosiaan hankalaa, taitavat jäädä ainakin omaan pullerojalkaani tekemättä... Ja totta, ohjeen lukeminen etukäteen on täysin ajanhukkaa. Ehtiihän sen siinä neuloessa. :)

Hepsi kirjoitti...

Hauskat sukat! Harmi että kiristävät jalkaan laitettaessa.

Taija K kirjoitti...

Mun piti myös tehdä nuo sukat, mutta en onneksi ole aloittanut. Hauskat ne kyllä on, mutta en taida viitsiä nähdä vaivaa, jos tuloskin on hankala käyttää.

Minäpä en ole juuri neulonut, pari senttiä sukanvartta on tänään syntynyt.

helena kirjoitti...

Hauskan näköiset, harmi jos ovat hankalat! Ja väri on tosi ihana myös!

Maartsi kirjoitti...

Kaisa: Ovat tosiaan vaikeat puettavat. :(

Hepsi: Kiitos! Malli on kyllä hauska.

Taija K: Kannattaa varmaan kuulostella muidenkin kokemuksia, jos vain kiristin liikaa.

helena: Minäkin tykkäsin värityksestä, vaikkei turkoosi muuten suosikkeja olekaan.

paivis kirjoitti...

Hauskan malliset sukat. Väri on kaunis.

Marika kirjoitti...

Tuota mallia on tullut monipeliin katottua sillä silmällä ja nämä sinunkin sukat näyttävät niin hauskoilta että pakkohan ne on joskus vääntää...
Menisko nuo peräti tukivillasukista ;)

Maartsi kirjoitti...

paivis: Kiitos!

LankaLuolan Marika: Pikemminkin ne ovat jumppasukat, sillä jalkaalaitto vaatii hiukan akrobatiaa.