maanantai 25. lokakuuta 2010

Päätöksiä - Decisions

Neuleiden viimeistely tökkii. Väliaikaviihteenä emme tarjoa tällä kertaa pupustelua, vaan sisustelua tylsien kuvien kera.

Uudessa asunnossamme on aito, alkuperäinen muovimatto. Valitettavasti emme osaa arvostaa maton historiallisuutta, joten sille tulee lähtö ja tilalle parketti. Paljon on taas tullut uutta opittua. Minä kun luulin, että parkettia hankitaan siten, että mennään kauppaan ja ostetaan parkettia. Matkan varrella on kuitenkin tehtävä monta päätöstä. Tammea vai koivua? Saarnia vai pyökkiä? Pähkinää vai kirsikkaa? Vaahteraa vai eurovaahteraa (minulle jäi epäselväksi, kasvaako Amerikoissa vastaavasti dollarivaahteraa)? Valkolakattua vai luonnonväristä? Perinteistä vai kartanoa? Päädyimme viimein suomalaishenkisesti koivuun.

So, we purchased an apartment (in Finland it's common to buy a flat in a condo). There is a lovely plastic wall-to-wall carpet. We're are going to get rid of it and change it for parquet. I thought it's simple to buy parquet: you go to a store and buy it. But no, you have to make a lot of decisions. Oak or birch? Ash or beech? Walnut or cherry? Maple or euromaple (yes, it was called euromaple. I wonder if there is dollarmaple in America)? White varnished or natural? Finally, we decided to be real Finnish and choose birch.


Lapsena ja kyllä vielä isompanakin tutkailin mielelläni värikarttoja. Toisin kuin parkettiasiassa siis tiesin, että vaihtoehtoja riittää. Mutta että valkoisen sävyjäkin on kymmeniä! Ja niillä on nimet! Jos joku nyt paheksuu, miksi minulla on (maali)lastuja enemmän kuin Juhani Aholla, niin tulin itse siihen tulokseen, että kun olin juuri tilannut parkettia melkein kahdella tonnilla, saatoin hamstrata niin monta lastua kuin huvittaa.

When I was a child I loved to study colour charts (actually, also when I was older). So this time I knew beforehand that there are plenty of choices. But anyway, there are tens of shades of white! And they all have names! I took a bunch of those colour chips or whatever those are (they are really called chips in Finnish) and didn't even feel guilty because I had just made the parquet order.

Viimein päädyimme näihin. Makuuhuoneessa matkustetaan Caprille Henkäyksen siivin, kun taas muualla rehottaa Aaloe ja Jasmiini. Päätimme kikkailla maalaamalla makkarissa ja olkkarissa yhden seinän eri värillä. Tosin eilisessä Hesarissa sanottiin, että trendikäs ihminen maalailee seinille raitoja ja ruutuja. Taas meni pieleen.

Finally, we chose colours. In our bedroom there will be colours called Capri and Breath, in the living room we'll grow Aloe and Jasmine. So we will paint one wall in both rooms with a different colour. Unfortunately, in yesterday's newspaper was told that a trendy person paints stripes and squares on the wall. We are late, again.


4 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Kivoja valintoja olette tehneet! Kuva olis kiva tuosta parketista, kun se on paikallaan.

Maaleista sen verran varoituksen sanaa, että kannattaa käydä vielä tarkastamassa Tikkurilan isosta värikartasta, mihin nuo värit oikeasti taittavat. Meillä tuli Mulperin kanssa yllätyksenä, että väri oli seinässä beige, kun oikeasti haluttiin harmaanruskeaa.

Taru kirjoitti...

Täällä kanssa haalittuna valtava kasa maalilastuja.... Tulossa kanervaa, posliinikukkaa , Lemmikkiä ja mikäs se yksi ruskea sitten lienikään.

Aah, mä niin rakastan noita värejä!!

Lattian kanssa päädyttiin sellaiseen vanhan lankkulattian näköiseen laminaattiin.

Maartsi kirjoitti...

Johanna: Parkettikuva tulee sitten aikanaan :). Kiitoksia maalivaroituksesta. Katsotaan, miltä värit seinällä näyttävät.

Taru: Juu, on tosi hauska suunnitella, vaikka valinnanvaraa on vähän liikaakin.

Päivi kirjoitti...

Kivat värivalinnat :)
Ja nuo värit on todellakin arvoituksellisia, mekin löydettiin keittiön seinään täydellinen maitokahvin väri, joka olikin sitten liki vaalean punainen... onneksi purkki oli sen verran pieni, että meni pohjamaalista. Eli jos et vielä maalia hankkinut, niin kannattaa pyytää mahd. pieni purkki kokeiksi, ja maalata sillä vastaavaa pintaa (tai vaikka kipsilevyn palaseen), antaa kuivua ja katsoa sitten parin kerroksen jälkeen lopputulos.

Jotkut värilastut on ihan käteviä korttiaskartelussakin ;)
Tsemppiä remppaan!