perjantai 13. maaliskuuta 2009

Sopiva

En ole pitkään aikaan neulonut itselleni puseroa. Edelliset lajityypinnedustajat ovat olleet täysin sopimattomia, joten lannistuin. Sitten rupesin pohtimaan ongelman syytä. Asia on nimittäin niin, että kuppikokoni ei ole aivan aakkosten alkupäässä. Sen sijaan mahani ei ole ollenkaan niin pömppä kuin tällä painoindeksillä voisi olettaa (eläköön suhteellisen säännöllinen hoovereiden teko). Niinpä rinnanympäryksen mukaan valitut puseromallit jättävät mahan kohdalle pussin. Olenkin sortunut tekemään muutaman ylisuuren vaatteen, jotka ovat ihan mukavia kotona pidettäviä, mutta ei niitä viitsi ihmisten ilmoille pukea.

Olen aiemmin perehtynyt vain Novitan ohjeisiin, joissa ei ole mitään muotoiluja eikä varsinkaan kannustusta omien mittojen mukaisiin muutoksiin. IK:n ja Knitting Dailyn seuraaminen on avannut silmät, että ei tarvitse tyytyä suunnittelijan antamiin mittoihin, vaan voi ihan itse muokata malleja oman kropan mukaiseksi. Monia ohjeita yhdistelemällä valmistui harvinaisen sopiva vaatekappale.

Samos-takki2

Takkinen
  • Lanka: Novita Samos Lollipop (50 % puuvillaa, 50 % akryylia, 50 g = 90 m), väri 881
  • Langankulutus: 605 g
  • Puikot: 4 mm, resoreissa 3,75 mm
  • Aloitettu: Syyskuussa
  • Valmistunut: 11.3.2009
Tarkoituksena oli siis, ettei saa tulla liian isoa vaatetta. Taipumuksenani on ottaa varmuuden vuoksi liian iso koko, ja kun käsiala on vielä löysähkö, niin säkkihän siitä tulee. Valitsin siis vaatteen koon keskikropan mittojen mukaan, ja tissiongelman ratkaisin tekemällä rintamuotoilut, joihin otin mallia Ullan Freddiestä ja Tarjan Scoopysta. Perusohjeen yhdistelin kahdesta Kevät-Novitan 2006 mallista; tuolloin nimittäin lehdessä vielä uskottiin, että neulojat osaavat tehdä vyötärömuotoilut. Halusin myös, että hihasauma menee olkapään reunalla. Hiukan pidempi olisi takista saanut tulla, kaulus on aika tiukka ja vetoketju vähän mutruilee, mutta nytpähän tiedän, että osaan tehdä sopivia vaatteita. Uusi pusero on jo puikoilla.

Samos-takki4

Taannoin nimesin Samoksen yhdeksi lempilangoistani. Mikähän mielenhäiriö sekin oli? Enää en kyseiseen lankaan aio tarttua ainakaan isommin.

Olen taas sairaana. Vastahan tässä selvittiin poskiontelotulehduksesta, nyt iski ärhäkkä flunssa. Kuvat ovatkin päättömiä, kun olemus tuntui tavallistakin räjähtäneemmältä. Eilen olin niin kipeä, etten pystynyt edes neulomaan. Aika huolestuttavaa!

6 kommenttia:

Vilma kirjoitti...

Hyvin istuu takkinen, onnittelut!

Sympatiaa sinne flunssan keskelle lähettää toinen räkäpää. Aika äreä tauti tuntuis olevan päällä täälläkin, mutta kamalaa että sulla on mennyt neulomiskykykin sen mukana! Huh. Ei voi muuta kuin toivotella parempaa vointia, toivottavasti pian pysyy taas puikot kädessä!

Anonyymi kirjoitti...

hieno takki tuli ja hyvin istuu päälle... :) Toivottelen parempaa vointia ja neulomisintoa kuitenkin terkuin tallu

Hepsi kirjoitti...

Upeasti sopii tosiaan sinulle takki!
Pikaista paranemista!

Kaisa kirjoitti...

Voi kun hieno! Mun pitäisi myös opetella tuo muotoilujen teko. Tosin nykyään alan olla yhtä pitkä kuin leveäkin, niin etten tiedä onko se jo myöhäistä...

Tupuna kirjoitti...

Paranemisia!

Hyvin istuva, kaunis takki. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kadehdin ihmisiä jotka uskaltaa ja osaa tehdä neuleista omia sovelluksia, vieläpä monesta eri neuleesta. No ehkä minäkin vielä opin :)
Hieno lopputulos sinulla, se kannustaa minuakin kokeilemaan!
t. yksi rintava, pömppömahainen ja notkoselkäinen yksilö ;)