torstai 19. maaliskuuta 2009

Rumaa - Ugly

Kiitoksia takkikommenteista! En jaksanut vastata niihin, mutta kiitos! Vieläkin tauti vähän verottaa voimia.

Tulipa vaihteeksi neulottua rumasukkalankaa. Minähän olen sitä mieltä, että tuo mainio nimitys on hellittelynimi, mutta tällä kertaa kyse on absoluuttisesta rumuudesta.

I knitted something really ugly.


Rumasukat
  • Ohje/Pattern: 58-70 s, kärjestä ylös, ranskis kantapää/58-70 sts, from toe up, French heel
  • Lanka/Yarn: Red Heart Sport Socks Color (75 % villa/wool, 25 % polyamidi/e, 100 g = 410 m), väri/colour 15
  • Langankulutus/How much: 100 g
  • Puikot/Needles: 2 mm
  • Aloitettu/Started: 4.1.2009
  • Valmistunut/Finished: 18.3.2009
Aloitin sukat päivää ennen muuttoamme. Tarkoitukseni oli neuloa sukkia matkalla Helsinkiin ja niinhän minä neuloinkin - kaksi kerrosta. Sen jälkeen aikainen ylösnousu ja raataminen vaativat osansa. Lanka on ostettu viime keväänä Budapestista. Lankesin pätkävärjätyn langan ansaan, eli lanka ei näyttänyt kerällä ollenkaan niin pahalta. Halpaakin se oli. Ja ulkomailla arvostelukyky ei ole huipussaan.

Rumasukat4

Mutta hyvät hyssykät millaista neulejälkeä langasta tuli! Millainen ihminen keksii yhdistää sähkönsinisen ja ripulikakanruskean? Todennäköisesti joku harvinaisemmasta värisokeuden muodosta kärsivä, jolla on ollut paha LSD-trippi. Yhdessä kohtaa rupesi muodostumaan jotain kuvion tapaista, mutta sekin ilo loppui lyhyeen. Lanka myös nuhjaantui neuloessa, ja uudet sukat ovat jo valmiiksi kuluneen näköiset. Heikkolaatuisen langan ominaisuuksiin kuului myös kymmenkunta solmua yhdessä kerässä. Sain venytettyä sukat ulottumaan melkein polviin asti, mutta ei näitä kammotuksia lyhyen hameen kanssa pidetä.

Rumasukat2

I started the socks on the eve of our move. My plan was to knit them on the drive to Helsinki and so I did - two rows. Then I fell asleep. I bought the yarn in Budapest last spring. Okay, it didn't look so bad as a skein, it was cheap and on a holiday you easily buy things without criticism. But the mixture of bright blue and diarrhea brown makes me shiver. Who has designed it? Someone taking LSD? Neither, the quality of the yarn was good. The surface looks already worn and there were about ten knots in the skein.

Rumasukat1

Sitten parempia uutisia. Mies pääsi taas reissuamaan työnantajan laskuun ja toi tuliaisia (oletettavasti ne on kuitenkin maksettu omalla rahalla).

My husband was on a business trip again and brought me presents.


Saimme talon viimeinkin myytyä, ja ensimmäiseksi tietenkin sekin lunastamisen jälkeen painalsin lankakauppaa. Ihan koko rahalla ei tullut lankaa ostettua, vaan tyydyin kahteen silkki-villa-bambusekoitevyyhteen, ehkä tulevaan Aquilaan. Minua on ruvennut viime aikoina kiinnostamaan voimakkaammat värit, mutta silti pitäydyin vanhassa tutussa värimaailmassa.

We finally sold our house and of course I first went to a yarn store. The yarn is a silk-wool-bamboo blend, Aquila perhaps.

8 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

No mutta eihän nua nyt niin KAUHIAN rumat oo!! :D Oikeasti!!

Lotta kirjoitti...

Jokaisella naisella on oikeus yksiin rumasukkiin :). Ja jos lohduttaa, niin ei nuo oo lähellekään niin hirveet ku Timpan Universumin voimapääsukat: sinapinruskeeta, mustaa, aniliininpunasta, kirkkaansinistä, kirkkaankeltasta ja muistaakseni vielä vihreetäki. Oikeen kunnon migreenisukat.

Aquilasta tulee varmaan iiiihana, näyttää tosi kivalta noi vyyhdit! Ja onneks olkoon talokaupoista.

MaaritH kirjoitti...

Ripulikakanruskea ja LSD-trippi irroittivat iloa rinnasta :D Se on kyllä kumma kuinka noihin rääkkilankoihin toisinaan sortuu... :S

Pelagia kirjoitti...

Jep, täälläkin nautittiin tämänkertaissesta verbaalisesta ilotulituksesta sen verran, että rumasukatkin alkoivat näyttää ihan hyviltä... =) Tosiaan, onnittelut talokaupoista - jokos kohta alkaa näytöissä kiertely?

Tupuna kirjoitti...

Onpas ollut vaikeuksia langan kanssa. :)

Onnittelut kaupoista ja tuliaisita. :)

On kai niitä rumempiakin sukkia. :)

Maartsi kirjoitti...

Kaisa: Ehkä ei, mutta jotain aprempaa odotin.

Lotta: Joo, pitää rumasukillekin antaa mahdollisuus! Sinähän ärhäkkää lankaa olet neulonut. ;)

MaaritH: Pätkärääkätyt ovat kameleontteja, kaupassa näyttää hyvältä mutta kotona enää ei.

Pelagia: Ei vielä, nyt asutaan tässä jonkin aikaa.

Tupuna: Vaikeuksia näyttää aina välillä kävelevän vastaan.

YowlYY kirjoitti...

You know, I don't think that the socks are really ugly - and especially with long socks, which I value as I always have cold extremities and like them long, I love the warmth. I can have other pretty socks, but those I wear at home or in my gardening boots must only be warm :)
Well done in selling the house - and may I say your new yarn is fantastic? I recognised the magazines - every time I am in Germany I have to stock up, I love the way their patterns are described :) Talking of which, can you actually speak German too?

Maartsi kirjoitti...

YowlYY: Thanks! Yes, I know German, too. Actually it's my second best language after English. I don't speak much but I undestand quite well also spoken and written language.