perjantai 28. marraskuuta 2008

Kiiltävää


Olin viime viikolla Helmimeressä kurssilla. Eräs myyjistä mainosti kursseja, että siellä oppii kokeneempikin tekijä uusia asioita. Kurssi oli kuitenkin pieni pettymys. Opettajana oli henkilö, jota en ole koskaan aiemmin liikkeessä nähnyt, ja joka oli tosi tympääntyneen oloinen. Hän kyllä vastasi, jos osasi esittää oikeat kysymykset, mutta mitään vinkkejä ei pyytämättä herunut. Isoin miinus tuli siitä, ettei hän edes esitellyt itseään. En kuitenkaan saanut heti aikaiseksi lähettää palautetta. Ehkä sen voisi tehdä vieläkin.

Tavoitteenani oli opetella kurssilla tekemään lenkki, jossa ylimääräinen osa korupiikistä kierretään varren ympärille. Täydellisen siistiä lenkkiä en oppinut vieläkään, mutta muutamista helmistä tein killuttimia, jotka yhdistin puuhelmien kanssa kaulakoruksi:

Kurssiaikaa oli jäljellä, eikä tympääntynyt opettaja osannut suositella minulle mitään, enkä toisaalta halunnut tehdä maksetulla ajalla mitään sellaista, jonka jo osaan. Päädyin sitten kokeilemaan rautalankaan tehtyä rannerengasta. Rautalanka on valmiiksi muodossaan, joten helmien pujottelu siihen oli aika hankalaa. Opettaja käski kiinnittää isot helmet jälkikäteen taivuttamalla korupiikki pikkuhelmiketjun, mutta mielestäni olisi ollut helpompi tehdä helmi-korupiikkivirityksen ensin ja pujottaa ne koruun paikoilleen pikkuhelmien väliin.

Kotona tein rannerenkaalle pariksi kaulakorun vaijeriin, ja nyt tein em. viritykset ensin valmiiksi.


Näin Helmimeressä kaulakorun, joka oli tehty pujottamalla useampaan vaijeriin erimuotoisia helmiä ja viemällä välillä kaikki vaijerit ison helmen läpi. Ristin korun mielessäni runsaudensarveksi ja tein kotona punaisista helmistä rannerenkaan samalla tekniikalla. Korua oli hankala kuvata, sillä se on oikeasti ihan hyvännäköinen.


Väsäsin myös Lankaideaan lupaamani silmukkamerkit. Tilauksena oli punaisia, sinisiä ja valkoisia merkkejä.


4 kommenttia:

Samma kirjoitti...

Kuvassakin punainen rannekoru näyttää kauniilta, joten on livenä varmasti upea!

Pitää varmaan heti maanantaina poiketa Lankaideassa, josko ehtisin hiplaamaan ja ostamaan silmukkamerkkejäsi ennen kun loppuvat.

Anonyymi kirjoitti...

Valitettavasti samanlaiset on kokemukset tuon paikan kurssista. Kivoja koruja sait kuitenkin aikaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

tosi nättejä koruja oot saanut aikaiseksi, mahtavia... voih kun osais itsekin... terkuin tallu :)

Maartsi kirjoitti...

Samma: Kiitos! Tuskin ne ihan kuumille kiville menevät.

Päivi: Joku on kehunutkin, joten riippuu varmaan siitä, kuka sattuu opettajaksi.

Tallu: Kiitos! Eivät helmityöt vaikeita ole. Kokeile ihmeessä!