tiistai 25. marraskuuta 2008

Kaulaillen

Viime päivinä olen realisoinut syksyn messuostoksia.

Laceribbon1

  • Lace Ribbon Scarf
  • Ohje: Knitty Spring 2008, mutta vain 35 s
  • Lanka: Colinette Jitterbug (100 % merinovillaa, 110 g = 291 m), väri 75
  • Langankulutus: 110 g
  • Puikot: 4 mm
  • Aloitettu: 28.10.2008
  • Valmistunut: 21.11.2008
Haaveenani oli pitkän pitkä kapea huivi, joka yltää kaulan ympäri ainakin pari kertaa. Vyyhti Jitterbugia ei kuitenkaan riittänyt kovin pitkälle, ja leveyttäkin tuli enemmän kuin toivoin. Täytyy siis tehdä toinenkin Lace Ribbon. Aiemmin olen virkannut Jitterbugia, nyt lankaan tuli ensikosketus puikkojen kanssa, ja kylläpä oli ihanaa! Jitterbug loikkasi suosikkilankalistalleni kärkipäähän.

Huivi kuulemma rullautuu käytössä. Ainakaan vielä ei sellaista ole havaittavissa, mutta teinkin reunat Silver Bells Scarfista opitulla menetelmällä eli kahden silmukan sileällä nurjalla. Mielestäni siten tulee kauniimpi reunus kuin ainaoikeinsilmukoilla.

Laceribbon2

Koska halusin saada sen pitkän, kapean huivin, otin käyttöön Kädentaidoilta ostetun käsinkehrätyn silkkilangan. Tarkoitus oli neuloa jotain, mutta lanka ei näyttänyt neuleessa hyvältä. Otin siis virkkuukoukun esiin ja kehitin ikioman mallivirkkauksen: 2 kjs, 1 ks ensimmäiseen kjs:aan. Todennäköisesti tuo on jossain kirjassakin, mutta tulipa nyt keksittyä pyörä uudelleen. Tuloksena oli ahamainen ketju. Silkkilanka meni tuhannelle sykkyrälle, joten suurin osa ajasta meni lanagn selvittämiseen.


Kuvasta huomaisin, että minulla on tahra paidassa. Ja on ihan juuri pesusta tullut paita. Mahtavaa.

Virkkailin silkkilankaa illalla yhdentoista aikaan puolinukuksissa. Sain vielä idean tehdä kukkasen virkkaamalla parin kerroksen ajan kolme kiinteää silmukkaa jokaiseen silmukkaan. Lopuksi ompelin kukkaa kasaan, ja siitähän tulikin neilikka. Kiinnitin taakse hakaneulan. Täytyy kyllä myöntää, että yleensä yöaikaan saadut ideat eivät näytä enää aamulla hyviltä, mutta tämä kerta oli poikkeus.


Lopuksi haluan jakaa kanssanne hiukan tahatonta huumoria. Käyn erään Tampereen naapurikunnan eräällä yläasteella step-jumpassa. Steppilautavaraston seinällä on huolellisesti muotoiltu tiedote:


Olen hiukan huolissani nuorisostamme. Miten on mahdollista, ettei lappusta ole paranneltu tai kommentoitu mitenkään, kun kyse sentään on yläasteesta? Ehkä varston ovessa oleva lukko on vaikuttanut asiaan. Myös tällainen kieltotaulu on pitänyt tällätä pukuhuoneen oveen:


Vakavasti ottaen olen ihmeissäni, että tuollainen viesti täytyy erikseen laittaa esille. Mutta koska vain kännykällä kuvaaminen on kiellettyä, saatoinkin hyvällä omallatunnolla räpsiä nämä kuvat kameralla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kiva huivi tuli, nätti kuvio... noi tekstit hih, aika mainiot... ;D terkuin tallu

Maartsi kirjoitti...

Kiitos! :)