sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Runsaus

Kevät on ihanaa aikaa - välillä. Siitepölyallergia ei kuulu vuodenajan mukavuuksiin. Kunpa nenä edes vuotaisi, mutta ei, klyyvari on tukossa kuin vain olla voi. Ja siitä seuraa armoton väsymys. Ja bloggaustauko. Onneksi sain kimmokkeen tehdä helmitöitä, niin on jotain näytettävääkin valituksen kylkiäisenä.

Tein marraskuussa Runsaudensarveksi ristimäni rannekorun ja sille piti saada kaulalle kaveri. Pujottelin siis koruvaijeriin erilaisia punaisia helmiä, sekaan vähän violettia ja oranssia. Koru pääsi jo eilen käymään oopperassa (Nainen vailla varjoa, 4 h 30 min), joten sen sivistäminen on aloitettu komeasti.




Tein samoin marraskuun puolella pitkän kaulakorun, jonka uhkasin purkaa. Onneksi en tehnyt niin, sillä rupesin tykkäämään korusta kovasti, ja piti saada toinen samanlainen, tällä kertaa vihreän sävyissä. Sekä tässä että Runsaudensarvessa käytin lasihelmien joukossa akryylihelmiä, jotta korusta tulisi edes hiukan keveämpi. Mihinkähän tuo avain voisi sopia? Onkohan se jostain vedettävästä lelusta? Onpahan ainakin tallessa, jos sitä joskus kaivataan.



Kolmannen koruilun ohje oli Helmitöiden vuosi -kirjassa. Neljä ketjua, joihin oli pujoteltu siemenhelmiä ja lehtiä, palmikoitiin lopuksi yhteen. Työ ei ollut hankala, mutta aikaa meni yllättävän paljon, koska solmusuojiin kiinnitettäviä ketjunpäitä oli kaikkiaan kahdeksan, ja joku jätti liian lyhyet langanpäät. Lopputulos on kyllä kovasti mieluinen, ja samalla tekniikalla aion tehdä jonkin toisenlaisenkin korun.


Muutaman silmukkamerkinkin taivuttelin. En olekaan itselleni tekemällä tehnyt merkkejä, vaan olen laittanut omaan pussukkaan merkit, joissa on ollut viallisia helmiä tai muuten jotain itsekritiikkiä aiheuttavaa. Nyt kerrankin tein merkit ihan varta vasten omaan käyttöön. Lenkit ovat ultralyhyet, jotta merkkejä olisi mukava käyttää 3 mm:n ja pienempien puikkojen kanssa.


Taas olin ehtinyt unohtaa, miten hauskaa helmeily on! Täytyy kaivaa jälleen pian välineet esille. Saa jotain blogattavaakin.

6 kommenttia:

Hisk It kirjoitti...

Upeita ovat, varsinkin tuo punainen!
Kävinpä muuten Vuodatuksen blogistasi tonkimassa Venla-huivin kuvan (ja ohjeen lähteen). Muistelin että sinä olit tehnyt jonkun aivan ihanan muhkean huivin, ja sieltähän se löytyi. Nyt on minullakin se kirja lainassa, varmasti jossain vaiheessa samanlainen huivi syntyy.

Samma kirjoitti...

Kauniita helmeilyjä olet taas tehnyt!

Kaisa kirjoitti...

Hih, arvaa kenelle on myös helmeily kolahtanut. Ihan omasta päästä olen tähän mennessä pikkutöitä tehnyt, mutta himo olisi kova laajentaa helmivarastoa...

Maartsi kirjoitti...

Hisk It: Kiitos kiitos! Vuodatuksessa saakin tonkia, kun tunnisteet ovat poistuneet. Itsekään en tahdo löytää sieltä, jos ei muista, missä kuussa jotain on tehnyt.

Samma: Kiitos!

Kaisa: Siihen jää koukkuun. Helmet eivät onneksi vie tilaa ihan niin paljon kuin langat. ;)

Eila kirjoitti...

Kauniita koruja, kiva ihailla toisten tekemiä kun itse ei tuota harrasta. Silmukkamerkit olisi kyllä ihania, kehtaanko sanoakaan että itse käytän hakaneuloja...

Anonyymi kirjoitti...

tosi kauniita koruja ja yksilöllisiä, komeita... terkuin tallu