lauantai 30. toukokuuta 2009

Kietaistu

Garderobiini ei ole kuulunut kietaisutakkia. Nyt on sekin puute korjattu.

Soapbubble1

Soap Bubble Wrap
  • Ohje: Interview Knit Spring 2009 (oli saatavilla netissä)
  • Lanka: Cascade Yarns Cascade 220 (100 % villaa, 100 g = 200 m), väri 2403
  • Koko: koon 42" silmukat
  • Langankulutus: 490 g
  • Puikot: 4 mm
  • Aloitettu: 12.3.2009
  • Valmistunut: 29.5.2009
Ohje oli esitelty kevään IK:ssa, mutta se piti ladata netistä. Enää se ei näytä olevan saatavilla, mutta IK:n sivuilla luvataan, että se tulee pian nettikauppaan.

Soapbubble5

Mallissa minua miellytti erikoisempi pitsikuvio ja sen epäsymmetrinen sijoittelu. Sen sijaan hihat oli tehty luomalla lisää silmukoita hihan aloituskohtaan ja siis neulomalla hihat vartalokappaleiden ohessa, mistä seurasi aamutakkimainen vaikutelma. Muutinkin siis ohjetta neulomalla hihat erikseen. Otin osviittaa hihojen muotoiluun samassa lehdessä olleesta Silk Cocoon Cardiganista ja tein hihansuihin pätkän saippuakuplakuviota. Vyön sijasta neuloin i-cordina sitomisnauhat.

Soapbubble3

Ohjeen langanmenekki on varmaankin laskettu Novitan kaavalla. Lankaa olisi pitänyt mennä noin kilo, ja vaikka käyttämäni lanka oli ohuempaa kuin ohjeen (100 g = 170 m), en olisi odottanut noin suurta heittoa. Tietenkin on mukavaa, kun lanka ei loppunut kesken. Langan väri on jännä. Sen sävy vaihtuu valaistuksesta riippuen. Joskus se näyttää hyvin tummalta ruskealta, joskus tummanviininpunaiselta. Lanka oli tosi mukavaa neuloa, eikä pinta nuhjaantunut, vaikka lanka onkin huopuvaa. Solmujakaan ei tullut vastaan, vaan lankaa oli jatkettu kiertämällä langanpäät yhteen. Ei ihme, että Cascade 220 on Ravelryssa suosituimpia lankoja.

Soapbubble4

En ole vielä varma, tykkäänkö kietsuista. Alempaa etukappaletta joutuu asettelemaan, jotta se ei jäisi roikkumaan rumasti. Takkia ei siis kietaista nopsasti päälle.

Tässä välissä kerronkin ihan asiaankuulumattoman jutun. Opin nimittäin kietaista-sanan toisen merkityksen vasta tutustuttuani mieheeni. Näin joskus Kietaise lonkero -mainoksia, joissa mustekala oli kietaissut lonkeronsa lonkkupullon ympärille, enkä tajunnut vitsiä. Vasta kun mies kerran valitti, että jokin ruoka on näköjään sitten kietaistu, lamppu syttyi.

Tässä on kuva takista ehtoopuoleltakin. Tuon sanan opin vasta eilen. Toiseen olkapäähän olisi pitänyt tulla taaksekin saippuaa, mutta jätin laiskuuttani sen pois.

Soapbubble2

Soapbubble6

Jalassa minulla on itseommellut caprit. Aloittelin ne syksyllä työväenopiston ompelukurssilla. Ennen Saksan reissua kaivoin keskeneräisen työn viimein esille. Minulla oli kauhuskenaario, että housuista on ompelematta vetoketju, vyötärökaitale ja muut hankalat osat, mutta eihän siitä onneksi puuttunut kuin lahkeiden käänteet. Ajattelin pujottaa lahkeisiin kiristysnauhat, mutta se on toistaiseksi tekemättä. Kangas on pellava-viskoosisekoitetta, todella miellyttävän tuntuista. Mutta ymmärrättehän nyt kaikki, että kyseessä on pellava, eikä suinkaan laiskuuteni silittämiseen.

Soapbubble7

10 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Onneks olkoon,sait sen jo valmiiksi ja hieno siitä tuli! Minun langat on vielä kaupassa...mutta ensi viikolla ostan! Minun on tehtävä alkuperäisellä mallilla hihat kun en osaa soveltaa.

Villasukka kirjoitti...

Kaunis! Mullakin pitäisi olla ohje koneella, ja joskus, kunhan ehdin, aion sen myös tehdä.

Kaisa kirjoitti...

Ihana neule! Minä vain olen niin vaihtolämpöinen, että minun pitää voida tarvittaessa pitää neuletta auki - siksi neulon puseroita hyvin vähän ja kietsuja en ollenkaan.

Samma kirjoitti...

Kietaisutakki on kaunis ja housut samoin!

Maartsi kirjoitti...

Eila: Kiitos onnitteluista! Enpä minäkään sen kummemmin soveltanut, kun otin vain sopivalta näyttävät silmukkamäärät toisesta ohjeesta.

Villasukka: Ohje oli kyllä kiva (paitsi ne hihat).

Kaisa: Saattaa minullekin tulla kuuma. Paleleva ristiselkä voisi kyllä tykätä, jos kietoisikin liepeet selän puolelle. ;)

Samma: Kiitos kiitos! Tämän jälkeen niitä tuskin tulee yhdessä pidettyä, ovat sen verran eri vuodenaikojen vaatteita. :)

Taija K kirjoitti...

Onnea työn valmistumisesta! Kivan värinen takki, väri sopii sinulle hyvin. Myös housut on hienot!

Villasukka kirjoitti...

Arvasin, että Kuopio. Olen siellä hyppyrillä käynytkin silloin kun asuin Siilinjärvellä.

Minna kirjoitti...

Kiva takki ja housut kanssa. Pellavassa on just se ihanaa, että se rypistyy.

Päivi kirjoitti...

Mukavan näköinen tuo epäsymmetrisyys.

TiinaR kirjoitti...

Kaunis!