perjantai 26. joulukuuta 2008

Lahjat

Miehen kohtaloksi koitui tänä jouluna pehmeä paketti.

Sukat1

Raitasukat
  • Ohje: 68 s, ranskalainen kantapää
  • Koko: 42
  • Lanka: Austermann Step (75 % villaa, 25 % polyamidia, 100 g = 420 m), väri 0004
  • Langankulutus: 75 g
  • Puikot: 2 mm
  • Aloitettu: 16.12.2008
  • Valmistunut: 23.12.2008
Oli kyllä vähällä, että mies olisi saanut vain lupauksen joskus valmistuvista sukista. Mutta aatonaattona, kun päätin nukkua niin pitkään kuin nukuttaa, heräsin klo: 5.30, eikä uni enää tullut silmään. Siispä nousin kuudelta ylös, ja kun mies lähti töihin, puikot vauhtiin.

Sukat on vaihteeksi neulottu ylhäältä alas. Mutta kylläpä oli tylsä vääntää kantalappua! Ensimmäiset miehelle neulomani sukat olivat muuten sopivat, mutta nauhakavennuksilla (tai oikeastaan lisäyksillä, koska kyseessä oli kärkialoitus) tehtyyn kärkeen jäi tyhjää. Niinpä tein nyt sädekavennuksen, ja se näyttää istuvan paremmin miehen jalkaan. Kärjen raidoituksestakin tuli nätti, vaikka vähän hirvitti, kun valkoisesta alkoi muodostua leveä raita.

Langan jojoba ja aloe vera selvästi tehosivat, sillä yleensä minulta halkeaa etusormista iho kakkosen puikoilla neuloessa, mutta tällä kertaa ei. Täytyy vain saada mies vakuuttumaan, että sukkia kannattaa käyttää ihoa vasten.

Sukat2

Miehen paketissa oli lisäksi messuilta ostettu tyynyliina. Kyllä, sydänkäpyset ovat suloisia.


Minä puolestani sain mieheltä neulekirjan:


Ihan omin päin hän ei sitä hankkinut, vaan sai kyllä tarkat ohjeet linkkeineen Book Depositoryyn. Pari viikkoa sitten tilasin myös itse Marianne Kinzelin huivikirjat. Pitsihuivien neulonta on ollut hiukan hyydyksissä viime aikoina, mutta enköhän uusien kirjojen myötä taas innostu. Kinzelin ohjeet ovat lähinnä pöytäliinoja, mutta kukapa kieltää käyttämästä niitä huiveina.


Mies kysyi sopivasti Stockmannilla, halusinko vielä jotain muuta joululahjaksi. No, halusinhan minä. Arvaa kuinka paljon sinua rakastan -sarjan kaikki neljä mukia on nyt kerätty.


Hyvää pyhien jatkoa!



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania lahjoja. Tuota jobajobalankaa pitänee joskus testata.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.