torstai 23. lokakuuta 2008

Kullalle

Nyt kun olen jo melkein vuoden neulonut sukkia (joo joo, lopetan tämän typerän hehkutuksen viimeistään silloin, kun vuosi tulee täyteen), tuli halu tehdä töpöttimet miehellekin. Langan värin hän valitsi itse, kun olimme keväällä Kölnissä.

Sukat3


Miehen sukat
Ohje: kärjestä aloitettu 68 s, ranskalainen kantapää
Koko: 42
Lanka: Zitron Trekking XXL (75 % villaa, 25 % polyamidia, 100 g = 420 m), väri 327
Langankulutus: 80 g
Puikot: 2 mm
Aloitettu: pari viikkoa sitten
Valmistunut: 22.10.2008

Ajattelin työtä aloittaessa näppärästi jakaa kerän kahtia, ettei tarvitsisi ruveta kerimään. Siinä sitten menikin muutama tovi, kun selvittelin 400 m lankaa. Lanka on raidoitetun ja pätkävärjätyn välimuoto. En jaksanut kohdistaa aloituskohtaa. Kysyin mieheltä, haittaako se, mutta hänen mielestään eroa ei huomannut. (Kannattaa kysyä tällaiset asiat pimeänä syysiltana kymmenen aikaan, niin saa mieleisen vastauksen.)

Edellisten aikuisten sukkien kohdalla kyselin, voiko ranskalaisen kantapään tehdä alhaalta ylös. Voihan sen, ja otinkin siihen mallia Hepsin Vihtoreista, koska silmukkamäärä melkein täsmäsi. Saksalainen kantapää ja tiimalasi neulotaan samaan tapaan sukan aloitussuunnasta riippumatta, mutta ranskalainen onkin luonteeltaan ihan erilainen neulesuunnasta riippuen. Tykkäsin neuloa ranskiksen alhaalta ylös, ja miehen jämäkälle jalalle se olikin hyvä ratkaisu.

Sukat1

Kuvat ovat sitä mitä ovat, sillä kaikkea ei kannata tehdä pimeänä syysiltama kymmenen aikaan. Alla näette sukkien omistajan lempipaikallaan lempipuuhassaan.

Sukat2

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat sukat. Värit menevät kauniisti ja nuo näyttävät jotenkin tosi mukavilta kuvassa.

Anonyymi kirjoitti...

Kivan näköiset sukat. Ja kuvattavakin on ilmeisesti pysynyt kiltisti paikallaan. =D

Maartsi kirjoitti...

Nna: Kiitos! Tykkään myös noista väreistä. Ajattelin, että tuosta langasta voisi tehdä itselle huivin.

Evelin: Kiitokset! Kun tämä kuvattava saa kirjan käteensä, niin hän kyllä pysyy paikallaan vaikka kuinka kauan. :)