tiistai 28. lokakuuta 2008

Mario

Olen tykännyt kovasti keväällä tekemästäni Mario-myssystä. Perjantaina sitten hukkasin sen. Olin 99,9 % varma siitä, että hattu oli päässäni bussiin noustessa, mutta poistuessani se ei enää ollut mukana, joten toiveita löytymiselle oli. Ero teki kuitenkin kipeää ja palelsi korvia, varsinkin kotimatkalla, joten aloitin samana iltana uuden Marion.

Mario1

Mario-myssy
Ohje: Jatta
Lanka: Schachenmayr Nomotta Chamonix (80 % villaa, 20 % polyakryylia, 50 g = 60 m), väri 80
Langankulutus: 100 g
Puikot: 4 mm ja 4,5 mm
Aloitettu: 24.10.2008
Valmistunut: 26.10.2008

Lanka oli pettymys. Se näytti kerällä pehmoiselta, mutta oli neuloessa tosi tikkuista. Piti ihan pariin otteeseen tarkistaa vyötteestä, onko kuitusuhde todellakin villan hyväksi 80-20. Tosin langan suosituspuikkokoko on 7-8, joten ehkä tuli liioiteltua - siis vähäteltyä - puikkojen valinnassa. Vaihdoin isompiin alun jälkeen, mikä helpotti vähän. Aika harvaa olisi kyllä seiskoilla tullut; käy tuuli läpi pääni etelästä pohjoiseen Juicen mukaan, eikä sellainen myssylle tietenkään sovi. Siltikin kyllä sanoisin langan olevan karheaa. Jaoin samaa lankaa Bruno Pörrösen nimeämiskisassa pärjänneille. Voi voittajia.

Mario2

Myssy on neulottu ohjeen mukaan, mutta jätin korkeudesta sentin pari pois sekä kavensin lopussa ilman välikerroksia, jotta lanka riittäisi. Noin 30 cm jäi tähteeksi, joten kerrankin arvio osui kohdalleen. Koristekukkanen on huovutettua pellavaa, Tallinnan reissun hankintoja.

Vanhempi Mario oli löytynyt bussista ja on jo päässyt turvallisesti kotiin.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis pipo! Täytynee siis harkita uudelleen langan käyttötarkoitusta. Suunnittelin pipoa pikkusiskolle, mutta hän on aika kutiavaista tyyppiä...

Anonyymi kirjoitti...

Ihana myssy, tuo kukka sopii kauniisti siihen.

Kaisa kirjoitti...

Voi kun hyvännäköinen sun päässä! Minä en oikein tiedä istuuko Mario omaani, mutta silti kaksi olen tehnyt ja vielä kolmatta eriväristä haaveilen - sen alle mahtuu jopa nuttura!

Maartsi kirjoitti...

Aura: En tiedä, kutittaako lanka valmiissa neuleessa, mutta jos saaja on herkkä, niin kannattanee valita jotain pehmeämpää.

Nna: Kiitos! Kukkasessa on neulakiinnitys, joten sitä voi helposti vaihdella vaatteesta toiseen.

Kaisa: Tällainen pipobaskeri sopii parhaiten kuupalleni eikä sen alla hiukset mene niin lyttyyn kuin tavallisen pipon (minullahan on tukka aina kuin kampaajan jäljiltä, kuten kuvista näkyy...). Baskerit olisivat kauniita, mutta eivät istu päähäni.

Anonyymi kirjoitti...

tosi nätti myssy toi mario ja mukava et vanhempikin löysi kotiin ;) mulla kans suunnitteilla toi myssy, se on niin mukavan näköinen... terkuin tallu

Rusakko kirjoitti...

Sinulle löytyy tunnustus rasavillinrusakon luota!

Tupuna kirjoitti...

Onpa nätti myssy, sinulle ainakin sopii hyvin :)

Maartsi kirjoitti...

Tallu: Kiitos! Onneksi en hukkaa tavaroitani kovin usein (paitsi kotona kaiiki on aina hukassa).

Rasavillirusakko: Kiitos kiitos!

Tupuna: Kuten Kaisalle totesin, tuon malliset hatut ovat minun päälleni sopivia.