keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Kotoista

Petra totesi, että velouria saavat käyttää aikuisetkin. Siitä innostuneena hankin kotihousujeni materiaaliksi plyysiä (onhan se sama asia kuin velour, etten nyt vain nolaa itseäni!). Se ei ollut edes kovin kallista, sillä yksivärinen college oli jopa tyyriimpää. Sen sijaan astmaatikolle sopivaa kangas ei ollut. Voi tavaton sitä pölyn määrää! Onneksi sain housut tehtyä ompelukurssilla, niin ei tarvinnut pölistellä kotona. Saumurilla oli mukavaa ja nopeaa suristella, paitsi silloin, kun töpeksi ja leikkuri oli ehtinyt nirhaista liikaa pois. Vyötärön kanssa oli ko. ongelmia, mutta ne onneksi jäävät paidanhelman alle.

Kaava on Suuresta käsityölehdestä 4/2006. Lahkeet ovat vähän turhan leveät. Voin kuvitella, millaista on ollut ennen vanhaan ratsastaa viitta hulmuten, kun minulla on pikkuviitat nilkoissani.

En ole oikeasti noin laiha.

Monilla bloggaajilla on mukava tapa vastata jokaiseen saamaansa kommenttiin. Yritän itse samaa systeemiä, mutta ei pidä loukkaantua, jos en ihan jokaiselle saa vastattua. Kommentit ovat joka tapauksessa erittäin tervetulleita.

5 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Täällä yksi erittäin huono kommentteihin vastaaja... :)

Hauskaa kun muutkin ompelevat. Minua on o-kärpänen puraissut pahasti, toissa illan istuin netissä etsimässä kangaskauppoja (Jalasjärvellä ei ole) ja tilasin kolmea sorttia villakangasta hameeseen. Olin ensimmäistä kertaa kiitollinen tästä minikoostani, villakangas on kallista mutta minulle sitä kuluu vähän... :D

Housut ovat kivat! Itse tykkäisin just tuollaisista leveälahkeisista, vaikka ehkä esim. emännänjatkolle kiivetessä pitäisi vähän varoa ettei takkuunnu.

Anonyymi kirjoitti...

kiva et muut kerkiävät ompelemaan, itsellä ei oikein työltä aikaa... ja vapaalla tulee neulottua, selityksiä juu... Hmmm uusi kone odottamassa töitä, hienot housut tuli muuten... terkuin tallu :)

Maartsi kirjoitti...

Kiitos Kaisa ja Tallu! Pidin housuja eilisillan ja ne olivat oiekien mukavat. Ja kun ne vielä kuvien perusteella näyttävät hoikistavankin. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Plyyshi on kudottupohjaista kangasta, velour on neulospohjaista neulosta :) Plyyshin nykyaikaisesta kirjoitusasusta en ole satavarma, h:lla vai ilman. Itse käyttäisin ja käytän h:lla.

Ja juu, eipä hätiä, jos kommentointi jää tekemäti. En muista käydä myöhemmin katsomassa onko kommenttiani kommentoitu..

tippi

Maartsi kirjoitti...

Kiitos Tippi! Pöksyt ovat siis velouria.