lauantai 18. lokakuuta 2008

Muutos

Vaihdoin virtuaalimajaa. Olen jo pitkään harkinnut blogipalvelun vaihtoa, mutta olen halunnut suosia kotimaista vapaaehtoistyötä. Kun Vuodatus siirtyi markkinavoimien omistukseen, katsoin, että minäkin voin pelata samoilla säännöillä, ja sanoutua irti palvelusta, johon en ole tyytyväinen. Toki vanha blogini jää edelleen Vuodatukseen. Kuulin huhun, että päivittämättömät blogit saatetaan jossain vaiheessa poistaa. Mahtaako pitää paikkansa?

Joillekin tuntuu olevan kova paikka, kun suosikkiblogi siirtyy Vuodatuksesta Bloggeriin. Jotkut ovat saaneet hyvinkin kärkkäitä kommentteja vaihdon johdosta. Enpä ole kuullut vastaavaa elämöintiä, jos joku vaihtaa pankkia tai vakuutusyhtiötä...

Blogger on tuttu yhteisblogeista, kuten Sukkasadosta. Tosin eniten minua mietitytti juuri se, että Blogger on niin monessa mukana, Googlessa ja muussa. Käteväähän se on, mutta silti olen vastahankainen. Kokeilin blogin perustamista Ajatukseni.net-palveluun, mutta se vaikutti kovin monimutkaiselta, enkä esim. saanut selvitettyä, miten fonttia saa vaihdettua, blogipohjaa muokattua, ja taisi jopa linkin luominen jäädä hämäräksi. Tietotekniikka on minulle vain renki, enkä jää roikkumaan palveluun, jossa perusasioidenkin tekeminen on vaikeaa.

Bloggerissa on hyvät puolensa Vuodatukseen nähden. Ohjelma muistaa, mitä väriä tai fonttia kirjoittaja käyttää, kun taas Vuodatuksessa fontti, koko, väri ja selvyyden vuoksi käyttämäni lihavointi oli valittava jokaikinen kerta erikseen. Vuodatus myös välillä vaihtoi fonttia omin päin kesken kaiken. Bloggerissa laatikoiden paikanvaihto sujuu näppärästi hiirellä vetämällä, eikä tarvitse mennä ronkkimaan koodia, mihin ainakin minulla on iso kynnys. Sen sijaan Bloggerin yhteistyöstä Picasan kanssa en ole vakuuttunut. Kun Ravelrya varten kuvat pitää olla Flickrissä, niin en ymmärrä, miksi tallentaisin ne vielä toiselle kuvapalvelimelle.

Bloggerin hyviä puolia on myös se, että otsikkopalkkiin sai oman kuvan. Olen muuten aikas ylpeä itsestäni, kun sain tehtyä Gimpillä tuon kuvakoosteen! Tosin en ole siihen täysin tyytyväinen, mutta ainakin nyt saa helposti uuden tilalle. Sen sijaan en tykkää taustassa alimmaisena olevasta 70-luvun kukkatapetista. Saisikohan sen jotenkin vaihdettua vaikka yksiväriseksi tummanruskeaksi?

Mutta näillä eväillä jatketaan. Tervetuloa jatkamaan tarinoideni seuraamista!



10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itsekkin olen harkinnut vaihtavani vuodatuksesta pois, mutta blogger ei kuitenkaan tunnu omalta palvelimelta. Kiva juttu, että vaihto blogilistalla kävi automaattisesti. :) Uusi pohjasi on kivan näköinen.

Rusakko kirjoitti...

Täällä ollaan! Ja tyytyväinen olen ollut bloggeriin!!

Kaisa kirjoitti...

Tulin heti katsomaan miten sulla täällä sujuu.

Ensiksi: Picasa toimii Ravelryssä! Minäkin luulin, että täytyy jatkaa Flickrin kanssa takkuamista (en tykkää siitä yhtään, kun tähän asti olen käyttänyt blogikuviin PhotoBucketia), mutta joku neuvoi blogissani. Mene vain Ravelryn kuvalisäyskohdassa välilehteen Image Slurper ja laita "imaisusarakkeeseen" kuvan Picasa-osoite. Myönnettäköön, että toimii välillä ja välillä ei, mutta olen luopunut Flickrin täydentämisestä lähes kokonaan.

Toinen juttu: itse sain yhden kommentin muuttoni jälkeen, jossa lukija ilmoitti ettei lue mitään Bloggerista ja toivotti hyvää loppuelämää. Olin aika ällistynyt ja vähän närkästynyt, mutta ilmeisesti pääsin sitten hyvinkin vähällä. En käsitä, miksi blogin lukeminen joltakin tietyltä palvelimelta on jollekin kynnyskysymys - minä ainakin luen blogeja niiden sisällön vuoksi enkä edes tiedä, missä kaikissa lemppariblogini sijaitsevat, kun käytän Google Readeria!

Globaalilla palvelulla on puolensa ja puolensa. Mutta totta on, että tässä nykyisessä maailmassa sitä alkaa toimia niin kuin itselle on helpointa...

Anteeksi mammuttikommentti! :)

Anonyymi kirjoitti...

onnea "uudelle" blogille... :) terkuin tallu

Lotta kirjoitti...

Niin siis saathan sä Flickeristäki helposti lisättyä kuvia. Ite laitan aina Flickeriin ku Picasa on ihan pöljä, anteeksi vaan henkilökohtanen mielipiteeni. Sieltä vaan all sizes ja siitä halutun kokonen kuva ja sieltä alta koodinpätkä osaks tekstiä. Jos siis haluut, eiköhän se lukijoille oo ihan sama :).

Maartsi kirjoitti...

Nna: Kiitoksia! Joka palvelimella on puolensa. Ei taida täydellistä ollakaan.

Rasavillirusakko: Täällä siis minäkin!

Kaisa: Mm. juuri tuon saamasi kommentin vuoksi kirjoitin lausahdukseni siitä, että blogipalvelimen vaihto on joillekin kuuma peruna. Minä kyllä en katsoisi päässeeni vähällä, jos joku vain toivottaisi hyvää loppuelämää. Boikotoin itsekin monia huonomaineisia yrityksiä, mutta en suinkaan boikotoi ihmisiä, jotka niitä käyttävät. Saa kommentoida lyhyesti, pitkästi ja kaikkea siltä väliltä!

Tallu: Kiitoksia, tervetuloa tännekin!

Lotta: Olenkin linkittänyt viime aikoina kuvat Flickristä Vuodatuksen blogiini, koska Vuodatuksen kuvakansio on hidas ja kuvien tarkkuus heikentyi suuresti. Olen laiska opettelemaan uusia ohjelmia, mutta ehkä jossain vaiheessa tutustun vielä Picasaankin, ihan uhalla. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Katsos vaan, melkein tuttu! Pitäähän sille kommentti jättää ja ehkäpä lisätä blogi seurattavien listalle, hähää :D!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uuden aikakauden alkamiselle! Jatkan blogisi seuraamista täälläkin! =)
Lisään sinut myös blogini linkkilistalle, jos sopii.

Maartsi kirjoitti...

Hehkuvainen: Vai melkein tuttu... hmm...

Edina: Kiitos! Toki saa linkittää.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tuo ajatukseni.net on toiminu aika kivasti, tosin onhan se vähän erilainen ku vuodatus. Tosin mielestäni helpompi ja selkeämpi kuin bloggeri. =D Huonona puolena sielä on se, ettei noita blogipohjia pysty itse muuttamaan (siis muokkaamaan valmiin pohjan koodia), pohjia kuitenkin on paljon ja jos itse oman pohjan koodaa niin sen saa liitettyä listaan pienellä pyynnöllä. =) Mutta toki luen blogia täältä. =)