lauantai 18. syyskuuta 2010

Varastoa - Stashing

Minullahan on tapana hamstrata lankaa, jos mieleisen väristä sattuu vastaan tulemaan. Mutta sitten voi käydä niin, että värimaku muuttuu, ja entinen suosikki alkaa näyttää äklöttävältä. Niin on käynyt punaisten suhteen. Jemmasin punakirjavaa Baby Ullia huivia varten, mutta enää ei väri miellytä. Mutta onneksi on kummityttö! Seitsemän kuukauden ikäinen ei vielä protestoi värivalintojani vastaan, ja hänen vanhemmilleenkin värit tuntuvat kelpaavan.

I use to stash yarn which colour I love. If my favourite colour changes I have a lot of yarn I don't like. That has happen to all reds. I bought semi-solid red Baby Ull for a shawl but I don't like the colour anymore. But fortunately I have a goddaughter! A seven month old doesn't complain about my colour choices and also her parents seem to approve them.

Mini-Söderat1

Mini-Söderat/Mini Söderas

  • Ohje/Pattern: Sisäinen villapaita (ohjeet sivupalkissa), in Ravelry
  • Koko/Size: ehkä 1-vuotias/maybe 1 year
  • Lanka/Yarn: Gjestal Baby Ull (100 % villa/wool, 50 g 175 m), väri/colour 840
  • Langankulutus/How much: 40 g
  • Puikot/Needles: 2,5 mm
  • Aloitettu/Started: 10.9.2010
  • Valmistunut/Finished: 15.9.2010
Itse asiassa aloitin kummitytölle ko. langasta takkia. Se melkein valmistui, mutta huomasin, että olin neulonut hihansuiden pitsikuvion nurjalle puolelle. Sama kuvio toistaa kauluksessa, johon sen onnistuin tekemään oikein päin, joten hihansuut on pakko purkaa. Muutenhan tässä menee yöunien lisäksi maine taitavana neulojana. Ilmeisesti parasta on nipsaista virheellinen osuus saksilla pois ja neuloa hihansuuta kohti, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi ryhtyä toimenpiteeseen. Kuvasta näkyy, miksi en ole kauheasti välittänyt neuloa useasta kappaleesta koostuvaa vaatetta: tuhat langanpäätä, kupruilevia reunoja, silmukoiden poimimista.

Actually, I started to knit a cardigan for the goddaughter. It was almost finished but then I realized that I'd knitted the short lace pattern on the cuffs on the wrong side. I' going to unravel them but I'm still screwing up my courage. This picture shows why I'm not very keen on knitting garments of many pieces: a thousand loose ends, rolling edges, picking up stitches.


Sukat siis valmistuivat tässä välissä. Sukat on aloitettu kärjestä, ja terässä oli 48 silmukkaa. Södera-kuvion neuloin 50 silmukalla. Omista sukista muistin, että pitsineule venyy, joten tein lisäyksiä vasta resoriin. Varmaan taas sukista tuli liian isot kummitytön ikään nähden. En vain uskalla millään valita tarpeeksi pientä silmukkamäärää.

So meanwhile I finished the socks. They are knitted from toe-up. I had 48 stitches on the foot and 50 on the Södera pattern. Probably they are too big for the girl. I just don't dare to cast on a lower number of stitches.

Mini-Söderat2

Urakoin ja vaihdoin blogin tunnisteet eli lajikkeet kaksikieliseksi.

I converted the labels bilingual. Hope you find them usuful.

4 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kauniit sukat ja parempi liian isot kuin liian pienet! =)

Anonyymi kirjoitti...

Olin tulossa sanomaan ihan samaa: liian isot ei koskaan haittaa! Ovat vaatekaapissa ilahduttamassa niin kauan kuin eivät sovi ja sitten ilahduttavat käytössä:) Kauniit!

Maija

Maartsi kirjoitti...

Hepsi: Juu, parempi niin päin.

Maija: Ongelma vain on se, että täysvillaiset sukat eivät kestä, jos niillä ruvetaan kävelemään.

Hepsi kirjoitti...

Juu mukaan vaan mysteerineulontaan! Hyvin ehtii vielä. Illalla aloittelin jo neljättä vihjettä! =)