maanantai 13. syyskuuta 2010

Lakkaus - Cloudy

Sukkasato alkoi taas. Jotkut ovat neuloneet jo ties miten monta paria, mutta minä en ole pahemmin hötkyillyt, ja tässä ovat esikoiseni.

The Sock Harvest knit a-long started again. Many knitters have already finished many pairs but I haven't hurried. These are my first.

Lakkasukka1

Lakkasukka (pakko laittaa yksikössä, kun on niin hauskan kuuloinen)/Cloudberry Socks
  • Ohje/Pattern: kirjasta/from the book Socks from the Toe Up, Gusset Heel Basic Socks, 56 s/sts
  • Koko/Size: 38
  • Lanka/Yarn: Novita Nalle Marjaretki (75 % villa, 25 % polyamidi/e, 100 g = 260 m), väri/colour 254 Lakka/Cloudberry
  • Langankulutus/How much: 75 g
  • Puikot/Needles: 2,5 mm
  • Aloitettu/Started: 1.9.2010
  • Valmistunut/Finished: 10.9.2010
Aloevera-Nalle on oli mukavaa neuloa, niin mukavaa, että taas kerran tein jalkaterästä himpun liian pitkän. Kotisukissa tuo tuskin kuitenkaan haittaa. Neuloin kantapään alapuolen vahvistettuna, koska siitä sukat kuluvat nopeimmin. Oli tarkoitus tehdä sama toiseen kulumakohtaan eli päkiän alle, mutta unohtui. Vahvistetut silmukat kantapään alla osoittautuivat hyväksi ideaksi, sillä ne vievät vähemmän lankaa kuin sileä. Samalla kohdalla tehdään lisäyksiä, joten nyt raidoitus ei mennyt hassunnäköiseksi, vaan kaikki raidat tulivat mukaan. Kantapään jälkeen katkaisin langan raidoituksen stemmaamiseksi, mutta ihan en oikeaa kohtaa osannut valita, kuten tarkkasilmäiset voivat havaita. Mutta kotisukat siis ovat kyseessä.

This Nalle yarn is treated with aloe vera which makes it easy to knit. So easy that I knitted the feet a little bit too long. But I'm going to wear the socks only at home, so it doen't matter although they are too large. I tried to balance the stripes although the socks aren't absolutely similar.

Lakkasukka2

Langan väritys on raikas, mutta sen vain sanon, että raakoja ovat Novitan lakat. En minä ainakaan tuonvärisiä söisi.

The colour of the yarn is cheery but I have to say that Novita's cloudberries are raw. I wouldn't like to eat berries of that colour.

3 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kauniit tuli Lakka-sukistasi!

TiinaR kirjoitti...

Kauniit!

Maartsi kirjoitti...

Kiitoksia, Hepsi ja TiinaR!