torstai 19. elokuuta 2010

Toipilas - Recovering

Minulle tehtiin viikko sitten nenän tähystysleikkaus. Oli nukutukset ja kaikki herkut. Toipumispäivät ovat kuluneet lojumalla parveketuolissa, neulomalla, lukemalla roskakirjallisuutta, napsimalla särkylääkkeitä (myös kaupasta saatavia itsehoitolääkkeitä), huuhtomalla nenästä ulos mielenkiintoista tavaraa ja välttelemällä liikkeitä, jotka aiheuttavat huimausta. Mies tuossa ehdotti, että voisin ottaa kuvan nenähuuhtelun tuotoksista ja laittaa sen blogiin, mutta taidan jättää sen arvailujen varaan.

I was made a nasal endoscopic surgery (hope the term is something like that) a week ago. I had general anaesthesias and everything. So now my days include knitting, reading, taking painkillers (candy helps too), doing sinus rinses and avoiding movements which cause dizziness.


No niin, se oli selitys sille, miksi näytän kuvissa tavanomaista räjähtäneemmältä. Tuulikin vielä osallistui asiaan pörröttämällä tukkaa.

Well, that was the explanation why I don't look my gorgeous myself in the pictures.

Tankki1

Trellis and Keyhole Tank
  • Ohje/Pattern: Interweave Knits Summer 2009
  • Lanka/Yarn: On-line Linie 107 Supersoft (60 % puuvilla/cotton, 40 % polyakryyli/polyacryl, 50 g = 130 m), väri/colour 89
  • Langankulutus/How much: 255 g
  • Puikot/Needles: 3,5 mm
  • Aloitettu/Started: 21.4.2010
  • Valmistunut/Finished: 18.8.2010
En pidä kovin löysistä neuleista, ja mallitilkun perusteella (joo, tein jopa mallitilkun) neulos oli hyvin joustavaa, joten rohkaistuin tekemään "tankkiin" negatiivisen väljyysvaran (tai miten negative ease suomennetaankaan). Silmukkamäärän valitsin kahden pienimmän koon välistä. Lehden malli oli lyhyt , eikä siinä tehty vyötärökavennuksia lainkaan, vaan aloitettiin suoran pätkän jälkeen leventämään. Koska halusin vähän pidemmän vaatteen, ja langan riittävyyskin arvelutti, loin silmukat apulangalle ja neuloin topin ylös asti. Sitten poimin alareunan silmukat puikolle ja jatkoin helmaa. Liivistä tuli oikein näpsäkkä ja istuva. Harmi vain, ettei tuo käyttämäni kolmosluokan malli osaa oikein esiintyä kuvissa. Nykyään ei saa kunnon palvelusväkeä.

Instead of today's fashion, I don't like loose clothes. I knitted a swatch and the knitting seemed to be very elastic. So I decided to make the tank with negative ease. My stitch number was between the two smallest sizes. I also knitted the garment longer than in the pattern. The tank is very fit and nice. Unfortunately the third class model I had to use doesn't know how to pose.

Tankki3

Lanka oli mukavaa neulottavaa. Puuvillalangoissa täytyy olla aika paljon tekokuitua mukana, jotta pystyisin niitä kunnialla neulomaan. Neulos tosiaan venyi sivusuunnassa hurjasti, mutta pinta on kivan pehmeää. Tuo vihreän sävy miellyttää edelleen silmää, vaikka maanläheisten värien kausi on kohdaltani menossa ohi.

I liked the yarn very much. I don't succeed with pure cotton but proper amount of synthetic fibre makes it easier to knit. I'm not any more very fond of earthly colours but this shade of green looks still good.

Tankki2

Muotoiltujen vaatteiden neulominen on aika stressaavaa. Helpompi on päästellä pitsihuivia, kun koolla ei ole niin väliä, ja pingottaminen poistaa epätasaisuudet. Mutta jospa tämä onnistunut työ saisi taas innostumaan pitovaatteiden neulonnasta.

It's quite stressing to knit a fitted garment. It's more relaxing make a lace shawl when the size isn't so important and blocking removes lumps. But hopefully this successful tank encourages me to knit more fitted things.

6 kommenttia:

Andra kirjoitti...

Tykkään! Hieno liivi. Pikaista paranemista :)

Kaisa kirjoitti...

Hm, miehillämme on selvästi samantyyppisiä ajatuksia siitä, että haluamme blogata kaiken... :) Toivottavasti olo on jo kohentunut!!

"Tankista" tuli kiva! Minä haaveilen istuvista neuleista, mutta tällä mittakaavalla joudun aina suunnittelemaan ne uusiksi... :(

Maartsi kirjoitti...

Andra: Kiitos ja kiitos!

Kaisa: Mitä, eivätkö veriset hyytymät kiinnostakaan kaikkia? ;) Kyllä tämä tästä, kunhan ei huimaisi niin helposti.

Taija K kirjoitti...

Tulipa istuva!
Hekottelen täällä itsekseni jutuillesi. Palvelusväkeä tuntuu tosiaan olevan vaikea saada, meidänkin sisäkkö on kadonnut kokonaan. Pitäisi imuroida ja pestäkin lattiaa, kun illalla tulee vieraita, mutta sisäkköä ei näy missään!

Maartsi kirjoitti...

Taija K: Kiitos! Varsinkin nyt olisi kyllä kiva, kun henk.koht. hoitaja kövisi välillä kohentamassa tyynyä. ;)

Johanna G. kirjoitti...

Voi, parane pian! Minusta kuvat ja malli ovat kyllä ihan hehkeitä :). Valoa syksyyn!