sunnuntai 8. elokuuta 2010

Pistoja - Stitches

Olen pitkään suunnitellut tekeväni langalla pujoteltavan kaulakorun. Maailmalla pyöriessä oivalsin, että on olemassa helmityölehtiä (sittemmin olen huomannut, että niitä saa Suomestakin). En ole aiemmin tehnyt helmityötä englanninkielisesta ohjeesta, ja valitsemani mallikin oli isotöinen. Järkevä ihminen olisi valinnut toisin, mutta minä potkaisin järjen parvekkeelta alas ja rupesin hommiin. Ja valmista tuli.

I have planned to make a sewed necklace already a long time. While travelling around the world I realized that there are such things as beadwork magazines (you can buy them also here, as I later noticed). I have never made a beadwork with a pattern in English. So a sensible person might have started with a smaller project but I couldn't have cared less. And I succeeded.



Ohje oli Bead&Button-lehden numerossa April 2010 (Issue 96). Ensin pujoteltiin korun pohja siemenhelmistä ja lopuksi päälle ommeltiin isommat helmet. Työ sisälsi ohjeen pikkupiirrosten tihrustelua, paljon purkamista, solmuun mennyttä lankaa, helmien konttaamista pitkin lattioita, kipeytyneet hartiat ja lukuisia pistoja sormiin. Mutta kuten niin monessa luovassa työssä, takamus joutui kuitenkin kovimmalle, sillä tein työtä varmaan yhteensä kymmenen päivän aikana.

The pattern was in the Bead&Button magazine April 2010 (Issue 96). First the necklace base was sewed and then the bigger beads were added for embellishment. The beading included interpreting small figures of the pattern, a lot of unstitching, knotted yarn, crawling on the floor after the beads, achy shoulders and many stitches to the fingers. But as in many creative work, one's behind did the biggest job. I beaded the necklace during about ten days.


Koruun tuli myös helmistä tehty lukko. Lisää innostavia malleja odottaa vuoroaan.

Also the clasp was beaded. There are many rousing patterns waiting.


16 kommenttia:

kio kirjoitti...

hieno!

paivis kirjoitti...

Tulipa kaunis.

Hepsi kirjoitti...

Upea!

helena kirjoitti...

Kaunis, kyllä kannatti kärsiä kaikki tuo kuvailemasi tuska :)

Andra kirjoitti...

Kaunis :)

Tess kirjoitti...

Ihana koru!

Villasukka kirjoitti...

Vau! Itse en ole helmeilijä tai koruntekijä, joten mitään ton tyylistä en ole ikinä nähnytkään. Voin kuvitella työmäärän, mutta lopputulos kyllä varmasti palkitsi!

Taija K kirjoitti...

No kylläpä kannatti nähdä vaivaa! Tosi hieno tuli.

POhdin tässä juuri kuumeisesti, lähdenkö töihin pyörällä vai en. Bussissa istuminen ei houkuttele, mutta on sitä matkaa melkoisesti tottumattomalle.

Maartsi kirjoitti...

kio, paivis, Hepsi, helena, Andra, Tess, Villasukka, Taija K: Kiitoksia kovasti! (Taija K:n pyöräilyyn en ota kantaa.)

Anonyymi kirjoitti...

Sinulla taisi olla tämä la 7.8. kaulallasi? Tilahan oli hieman hämärä, joten keinovaloissa koru ei missään nimessä päässyt oikeuksiinsa. Tykkään siitä tuossa viimeisessä detaljikuvassa ihan tavattomasti (eritoten värit), mutta tuollainen tiivis "laattamaisuus" ei vain ole oman makuni mukaista.

Jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavia tuotoksia. Muistathan rasvata polviasi :)

Lapinita

Maartsi kirjoitti...

Lapinita: Koru oli minulla lauantaina. Ja rasvaan polvia ja venyttelen hartioita. :)

Lotta kirjoitti...

Todella, todella hieno. Vau.

Maartsi kirjoitti...

Lotta: Kiitoksia!

Anonyymi kirjoitti...

vau siis todella kaunis ja ihana... iso töinen mut kannatti tehdä :D terkuin tallu

Hanna kirjoitti...

Todella kaunis koru!
Alemman postauksen huivikin on ihana: väri ja malli sopivat hienosti toisiinsa.

Anonyymi kirjoitti...

Siis tosi hieno!!!