maanantai 30. elokuuta 2010

Räväkät - Piquant

Sanovat, että sukissa voi kokeilla sellaisia värejä, joita muuten ei tule käyttäneeksi. Tämä viisaus mielessä ostin sukkalankaa, jonka väreistä ainoastaan tummanruskea kuului suosikkeihini.

They say that with socks you can try colours which you don't usually wear. I remembered this when I bought sock yarn in which only dark browm belonged to my colours.

Jaywalker2

Toe Up Jaywalker
  • Ohje/Pattern: Natalia Knits
  • Koko/Size: pienin/smallest
  • Lanka/Yarn: Schachenmayr nomotta Regia 4-fach haltbar (75 %villa/wool, 25 % polyamidi/e, 100 g = 420 m), väri/colour 4735
  • Langankulutus/How much: 95 g
  • Puikot/Needles: 2 mm
  • Aloitettu/Started: 26.7.2010
  • Valmistunut/Finished: 29.8.2010
Saksalaisen sukkainsinöörin värisilmä pettää välillä pahasti, mutta tämä yhdistelmä toimii, yllättävää kyllä. Inhokkiväriäni keltaistakaan ei ollut liikaa, ja sitä paitsi sen sävy on miellyttävimpiä, jos on pakko keltaista käyttää. Limevihreä puolestaan on alkanut jopa houkuttaa.

The colour combinations in German sock yarns can be awful but this one looks surprisingly good. I don't like yellow but this shade isn't bad at all and there isn't too much of it. Lately, I have started to like lime very much.

Jaywalker1

Ensimmäiset sukkani sitten kouluaikojen olivat Jaywalkerit. Nyt siis kokeilin kärjestä aloitetun version. Ei se ihan toiminut: kärki on löysä, ja siihen tuli ärsyttävät nypykät kohtiin, joissa neulotaan silmukoita yhteen. Haluaisin tehdä polvipituiset Jaywalkerit, mutta kannattanee neuloa terä sileänä ja aloittaa polvekeraidat vasta nilkassa.

My first socks after school (we had to knit socks there) were original Jaywalker. I didn't quite like the toe-up version. The toe is too big for me and there are stupid bumps there. I'd like to make knee-high Jaywalker Socks but probably it's better to knit the foot with stockinette stitches.

Jaywalker3

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No noi sukat sopii sitten ihanasti muuten tummanruskeisiin vaatteisiin:) Kauniit ovat!

Maija

Taija K kirjoitti...

On ne kyllä nätin väriset. Mun silmää on alkanut juuri keltainen miellyttää. Tämä kaikki alkoi puserosta, jonka ostin jo pari vuotta sitten, vaikka olin vakuuttunut, etten voi keltaista pitää. Ja kuinkas sitten kävikään.. Neuleisiin asti keltainen ei ole vielä päässyt, mutta ostin juuri keltaisin puuvillaisen villatakin. (Mikä on sellaisen vaatekappaleen nimi, joka on kuin villatakki mutta ei villaa? =D)

Maartsi kirjoitti...

Maija: Kiitos! Tosiaankin tummanruskeita vaatteita on kaapissa.

TaijaK: Se on neuletakki. :)