perjantai 7. toukokuuta 2010

Troijalainen - Trojan

Nyt on valmistujaiset vietetty.

It's completed.


Cleite7

Cleite Shawl
  • Ohje/Pattern: Twist Collective Fall 2008, Ravelry download
  • Lanka/Yarn: Pirkanmaan Kotityö Ohut Pirkkalanka (100 % villa/wool, 100 g = 400 m)
  • Langankulutus/How much: 190 g
  • Puikot/Needles: 4,5 mm
  • Aloitettu/Started: 2.3.2010
  • Valmistunut/Finished: 1.5.2010
Cleite1

Vetävimmät blogikirjoitukset saa töistä, jotka ovat jollain tavalla epäonnistuneet tai jos ohjeessa tai langassa on moitittavaa. Tässä työssä ainoa ylimääräistä riesaa aiheuttanut juttu olivat langan lukuisat solmut. Niiden selitys on siinä, että lanka on ostettu poistomyynnistä puoleen hintaan, joten nurina on turhaa. Langassa ei ollut vyötettä, joten en tiedä värinumeroa. Tuota väriä ei välttämättä ole värikartassa ollenkaan. En olekaan aiemmin tehnyt Pirkkalangasta huivia, mutta mielellään teen jatkossakin. Sinivihreä väri on vain siitä hankala, että sen kanssa ei oikein löytynyt sopivanväristä puseroa. Tuokin paita piti kaivaa pyykkikorista kuvausta varten. (Aina näyttää valitettavaa löytyvän, vaikka muuta luulin.)

I write my best blog posts when the work fails somehow or there is something to critize on the pattern or yarn. With this shawl the only problem was many knots in the yarn. But I bought in an outlet at half price so I don't complain about the knots. Pirkkalanka is excellent for shawls.

Cleite6

Ohje oli hyvin selkeä, kuten maksullisen ohjeen on syytä ollakin. En ole juuri ohjeita ostellut, mutta tammikuussa jotkut suunnittelijat antoivat osan ohjetuloistaan Haitin hyväksi, joten silloin tuli muutama huiviohje hankittua. Toivottavasti suunnittelijat ja neulojat ovat yhtä innokkaita auttamaan, kun luonnonkatastrofi tai sisällissota iskee jonnekin vähemmän kiinnostavaan maailmankolkkaan.

The pattern was very explicit which one expects of course when buying a pattern. I haven't purchased patterns lot but in January many designers gave a part of the payments for Haiti and I also bought a couple of shawl patterns. I hope the designers will be as enthusiastical to help when a catastrophe or civil war strikes a less interesting country.

Cleite4

Tein kakkoskaaviota kahdeksan toistoa. Ohje oli siis hyvä, lanka oli hyvää, en mokaillut. Ei siis valitettavasti ole värikkäämpää kerrottavaa. Cleite oli naissoturi, joka osallistui Troijan sotaan (jos joku ihmetteli, mistä minä taas otsikon vetäisin).

I repeated the chart 2 eight times. So, the pattern was good, the yarn was good, I didn't screwed up. Unfortunately, I don't have colourful stories this time. By the way, if you're wondering the title, Cleite was a female warrior in the Trojan War.

Cleite5

Cleite2

6 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Upea troijalainen! =)

Mervi kirjoitti...

Upea huivi tosiaan!

Palaga kirjoitti...

Upea, ylistän minäkin!

helena kirjoitti...

Näyttävä huivi, tuollainen lähes geometrinen kuvio, josta jopa mieheni pitäisi :)

Kaisa kirjoitti...

Hih, ihmettelin koko ajan, että koska pääset tietokoneongelmiin - ja mä sentään olen opiskellut historiaa... (Tosin pääaineena Suomen historia! :) Huivi on upea!

juuli kirjoitti...

Upea huivi! Hyvä väri ja mahtava koko.