perjantai 23. huhtikuuta 2010

Helmiä - Pearls

Olin harvinaisen ahkera ja urakoin kummitytön kevättakin nopeasti valmiiksi.

I was astonishingly busy and completes my goddaughter's cardi quickly.

Helmitipu2

Helmitipu/Pearl Chick
  • Ohje/Pattern: Ulla 03/08, in Ravelry
  • Koko/Size: n. 6 kk/about 6 months
  • Lanka/Yarn: Marks&Kattens Eco Baby Bomull (100 % puuvilla/cotton, 50 g = 160 m), väri/colour 903
  • Langankulutus/How much: 95 g
  • Puikot/Needles: 2,25 mm
  • Aloitettu/Started: 16.4.2010
  • Valmistunut/Finished: 21.4.2010
Tein hiukan muutoksia. Minusta helmineule ei ole isona pintana kovin nättiä, ja se on myös hitaampaa neulottavaa kuin sileä, joten tein takin alaosan ja hihat sileällä oikealla. Pienensin myös kappaleita muutamalla silmukalla, koska käsialani on löysää, ja ohje oli isommalle lapselle kuin kummityttö vielä on.

Malli on kaunis ja ohje paria puutetta lukuun ottamatta ihan hyvä. Lehtikuviossa oli virhe. Rivillä 12 alkava lehden varsi eli oikeitten silmukoiden ketju nurjan keskellä on väärässä kohtaa. Sen pitäisi olla yhden silmukan verran oikealla. Kauluksen neulomisen olisi myös voinut selostaa tarkemmin. Ohjeessa vain varoitettiin kauluksen kiinnittämisestä väärinpäin, mutta parilla lauseella olisi voinut neuvoa, miten tällainen tilanne vältetään. Selvisin kiinnityksestä, mutta tuon virheen vuoksi jouduin purkamaan pari mallikertaa.

Langasta en tykännyt yhtään. Kuten olen monesti maininnut, en pärjää puuvillan kanssa. Ohuista puikoista huolimatta tuli löysää. Lanka oli tosi pehmeää ja se nöyhtääntyi neuloessa. Eikö vauvalangan pitäisi pehmeyden lisäksi olla kestävää; käyttäjähän makoilee selällään päivät pitkät. Mielenkiintoista nähdä, millaiseksi neule menee käytössä.

I made a few modifications. I think the moss stitch is not very pretty on a large surface so I knitted a part of the cardigan in stockinette. I also made the garment a little bit smaller than in the pattern.

I didn't like the yarn. I'm not good at knitting cotton, anyway, it's too slippery. The yarn was soft but I wonder if it stays good-looking. A baby lies on her/his back all the time so baby yarn should be also durable.

Minirosolli

Viime kerralla esitellyistä sukista tuli jättikokoiset pikkujaloille, joten tein Rosollisukkien pikkusiskot. Aloitin kärjestä 44 silmukalla ja varressa lisäilin niin, että lopussa silmukoita oli 56. Puikot olivat 1,5 mm:n hammastikut. En muista, oliko Rosollien kanssa samaa ongelmaa, mutta nyt kävi monta kertaa niin, että puikko tippui pois ihan itsestään tai irtosi ihan pienestä nykäisystä. Minähän käytän pyöröpuikkoja juuri sen vuoksi, ettei noin kävisi, mutta nyt se ei auttanut. Monta kertaa sai silmukat poimia takaisin. Onneksi ne eivät lähteneet purkautumaan kovin helposti.

I finished also socks for my goddaughter of SWTC's Tofutsies. The socks are knitted from the toe-up with 44 sts. On the leg I added stitches to 56.

5 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Kaunis neule!

Oranssi kirjoitti...

Suloista pienelle. Varsinkin tuo kaulus on ihana.

Hepsi kirjoitti...

Herttainen nuttu!

juuli kirjoitti...

Onpa söpö lapsen takki, etenkin tuo kaulus.

tippi kirjoitti...

IHana nuttu!

Varmaan noin ohuissa puikoissa on enää niin vähän painoa, ettei langan kitka riitä pitämään niitä silmukoissa. Joku etevämpi tekisi tästä mielenkiintoisen laskuyhtälönkin :D

tippi