perjantai 5. maaliskuuta 2010

Vinottain - Diagonal

Olen toistaiseksi pukannut vain perussukkaa Socks from the Toe Up -kirjan ohjeilla. Pakkohan sieltä oli viimein kokeilla kuviosukkiakin, että tulee kirjaa hyödynnettyä.

I have the book Socks from the Toe Up but so far I've knitted only basic socks. Finally, I tried another pattern, too.

Diagonal2

Diagonal Lace Socks
  • Ohje/Pattern: Socks from the Toe Up
  • Koko/Size: 38
  • Lanka/Yarn: Pirkanmaan Kotityö Kirjopirkka (75 % villa/wool, 25 % polyamidi/e, 100 g = 420 m), väri/colour 32
  • Langankulutus/How much: 100 g
  • Puikot/Needles: 2 mm
  • Aloitettu/Started: 15.1.2010
  • Valmistunut/Finished: 26.2.2010
Muutin ohjetta siten, että valitsin isomman koon kuvion, mutta tein sitä jalkapöydän päälle vain kolme toistoa neljän asemesta. Kirjan mitoilla olisi tullut löysä sukka. Pohkeessa lisäilin silmukoita nurjan joukkoon. Näistä tuli siis jälleen puolipitkät sukat malliin niin kauan kuin lankaa riittää.

I modified the pattern by choosing the lace chart large but repeating it only three times instead of four on the foot. I increased stitches on the leg among the purls. I knitted until the skein was finished.

Diagonal4

En ole aiemmin neulonut Kirjopirkkaa. Lanka oli sujuvaa neulottavaa, napakan tuntuista eikä nuhjaantunut. Mutta värityksestä en kauheasti tykännyt. Leveä ruskea raita pomppaa silmille, ja raitalanka ja pitsineule on muutenkin aina riskaabeli yhdistelmä. Tällä kertaa se ei toiminut, mutta näistä tulee käyttösukat pitkien hameiden alle. Samalla ohjeella voisi tehdä joskus polvarit, sillä kuvio oli kiva, ja silmukoiden lisäys onnistuu helposti.

I have never knitted Finnish sock yarn Kirjopirkka before. It was easy to knit and surface is neat. But I didn't like its coloring. The broad brown stripe is too obvious. And matching self-striped yarn and lace pattern seldom works. But I'm going to use these socks with long skirts so it doesn't matter. I could imagine knitting with the same pattern other socks but using solid yarn.

Diagonal3

Diagonal1

1 kommentti:

Hanna kirjoitti...

Tosi kivat sukat! ruskearaita taitaa olla ia´han maku kysymys; minun silmään se ei pomppaa erityisesti.