sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Vaarallinen - Gabled

No niin, nyt minullakin on se.

Finally, I have the hoodie.

Vihervaara3

Vihervaara-huppari/ Green Gable Hoodie
  • Ohje/Pattern: Vogue Knitting Fall 2008, malli/pattern 28
  • Koko/Size: L
  • Lanka/Yarn: Novita Isoveli (75 % villa/wool, 25 % polyamidi/e, 100 g = 130 m), väri/colour 360
  • Langankulutus/How much: 850 g
  • Puikot/Needles: 6 mm
  • Aloitettu/Started: 28.5.2009
  • Valmistunut/Finished: 16.9.2009
Vihervaara4

Neulomattomille lukijoille selvennykseksi, että tämä on tiettävästi ensimmäinen suomalaisen suunnittelijan malli, joka on päässyt maailmanmaineeseen ja siitähän on ura auennut Tikrun lisäksi muillekin suunnittelijoille. Pitkään arvoin, teenkö vai en ja olin päätymässä negatiiviselle kannalle, mutta sitten keväällä tuli ostettua tarjouksesta Isoveljen kausiväriä, joten päätin sittenkin syöksyä päin vaaraa.

This is the first pattern by a Finnish designer which is published in VK and after that Tikru and other Finnish designers have got their works published abroad. I hesitated a long time if I make it or not and already leant towards the negative alternative. But last spring I fell in love with the colour of the yarn and decided to knit the hoodie.

Vihervaara7

Koska lanka oli ohuempaa kuin ohjeessa, otin isoimman koon silmukat. Tein vyötärölle muotoiluntapaista kaventamalla ja lisäämällä pari silmukkaa ja etumuksen jätin monen muun neulojan tapaan auki. Vähän jännitin, miten vetoketju istuu malliin, mutta katselukierros Ravelryssä kertoi muidenkin onnistuneen siinä. Kaarrokeneule ei ole minulle parhaiten istuva vaate, vaan kaipaisin selkeää olkapäälinjaa.

Because the yarn was thinner than recommended I used the biggest size of the pattern. I knitted a couple of decreases and increases for the waist. Like many other knitters I left the front open and sewed there a zipper. A garment with a yoke isn't the right type for me but I'd like more a clear shoulder line.

Vihervaara2

Palmikoista tykkäsin kovasti. Oli mukava vääntää erikoisempaa palmikkoa, vaikken muuten suuri palmikoiden ystävä olekaan. Huppu oli pettymys, sillä siitä ei tullut napakkaa, vaan aika löpsö esitys. Pujotin reunaan nyörin, jolla sitä voi vähän kuroa kokoon.

I liked a lot the cables. They are so unsual that I enjoyed knitting them although I'm not a great cable fan. The hood was a disappointment because it's too loose. I made a string to tighten it.

Vihervaara6

Lankaa kului yllättävän vähän. Olin varautunut 1400 g:n voimin hupparin tekoon, joten ylimääräistä jäi. Jos jollakulla on tarve tuolle Isoveljen värille, niin täältä voi kysellä. Vaikka väri on mieluinen, en siitä mitään isompaa enää halua tehdä.

I had for the cardigan 1400 g of yarn and surprisingly much less was needed. The amount of yarn needed is always a mystery to me.

Toivottavasti tulee kunnon pakkaspäiviä, että hupparille tulee käyttöä!

Let's hope for a cold winter that I could wear the hoodie a lot!

Vihervaara5

12 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Ihanan värinen on tämä sun versiosi :)

Mullakin siitä hupusta tuli turhan tilava, mutta tuskinpa sitä kauheasti tulee pidettyä päässä, joten eipä se niin haittaa.

Niina kirjoitti...

Kaunis! Väri sopii sinulle hienosti.
Hyvää viikon alkua!

Andra kirjoitti...

Hieno! Ja ihania kuvia :)

Kaisa kirjoitti...

Voi, se on upea!!

Mulla huppu on ihan ok, mutta mulla onkin iso pää... :D Vetskarin ompelin kerran kiinni, käytin puoli vuotta, ratkoin pari viikkoa sitten auki ja ompelin uudelleen. NYT on ok. ;)

Anonyymi kirjoitti...

todella hieno huppari, upea ja ihan väri... ja vetskarin käyttö mainio idea... terkuin tallu

aura kirjoitti...

Upea huppari! Omakin on suunnitteilla, tosin sillä "alkuperäisellä" ohjeella.

Maartsi kirjoitti...

Tess: Huppu kyllä minulla löprsöttää niskassa rumasti ilman kiristystä. :(

Niina: Kiitos! Tykkään väristä kovasti.

Andra: Kiitos! Mies yllätti tuolla viimeisellä kuvalla. Ehdotti itse tuota asetelmaa. :)

Kaisa: Toivottavasti minulla vetska tuli kerralla hyvin. Kauhea homma sen ompelussa. Olit kyllä urhoollinen. ;)

Tallu: Kiitos! Tosiaan takkina vaate on monikäyttöisempi.

Aura: Tätä oli kyllä kiva tehdä, vaikka menihän siihen aikansa (välillä työ oli tauolla pitkän aikaa).

Miia kirjoitti...

Wau! Aivan ihana huppari, kateudesta vihreänä täällä.
Itse en ikipäivänä saisi mitään noin suuritöistä aikaiseksi, hätähousu kun olen :D

YowlYY kirjoitti...

Ahhh...this is so very pretty! I love the construction, and the cables are so unusual, you are right - very, very beautiful!!

Vilma kirjoitti...

Hieno tuli! Mä modasin omassani huppua huomattavasti, koska ohjeen mukaan tehtynä siitä olisi tullut jättimäinen. Nyörin avulla tuo sun huppusi näyttää ainakin oikein mallikkaalta. :)

Maartsi kirjoitti...

Miijja: Tuossa oli kyllä paksu lanka. ;)

YowlYY: Thanks!

Vilma: En jaksanut ruveta purkamaan, kun vasta valmiina tajusin hupun suuruuden. :/

Minna kirjoitti...

Nätti on!! Mulla on tuo ollut suunnitteilla jo pitkään, mutta kun ei ole ehtinyt niin ei ole. Ja kiitti huppuvinkistä. Siis että tuli suuri. Muualta en muista sellaisesta lukeneenikaan, joten hyvä tietää etukäteen JOS nyt joskus tuon saan aikaiseksi neuloa.