lauantai 18. heinäkuuta 2009

Sulat - Feathers

Minulla on ollut muistikuva, että ennen huivit valmistuivat huomattavasti nopeammin. Ehkä se on vain harha. Tällä kertaa työn edistymisen hitauden syy paljastui vasta lopussa: tulin neuloneeksi varsin jättimäiseksi luonnehdittavan huivin.

I have had an illusion that I knitted shawls faster earlier. With this shawl I didn't realized until at the end the reason for slow progress: I was knitting a huge one.

Aquila5

Aquila-huivi/Aquila Shawl
  • Ohje/Pattern: Ulla 01/08, toistuvaa osuutta 8 kertaa
  • Lanka/Yarn: Schoppel Wolle Admiral Bambus Seide 4-Fach (60 % villa/wool, 20% silkki/silk, 20 % bambu/bamboo, 100 g = 420 m), väri/colour 1982
  • Langankulutus/How much: 230 g
  • Puikot/Needles: 4 mm
  • Aloitettu/Started: 29.4.2009
  • Valmistunut/Finished: 8.7.2009
Aquila1

Huivi on ollut työlistalla ohjeen ilmestymisestä asti, mutta hitaana ihmisenä tarvitsin jahkailuaikaa ennen aloittamista. Olin kuullut/lukenut huhuja, että ohjeessa olisi jotain häikkää, mutta ainoa häikkä, johon minä törmäsin, oli väärään suuntaan kääntyvät kavennukset kakkoskaavion ensimmäisen rivin alussa. Kakkoskaavio oli supertylsä, muuten ohjeessa riitti mielenkiintoa loppuun asti ja se oli selkeästi kirjoitettu.

Sen sijaan miinusta tulee siitä, että langanmenekin arviointiin oli annettu väärät ohjeet. Kakkoskaavioon piti siirtyä, kun langasta oli puolet käytetty. Tein niin, ja eikös pahalainen loppunut pahemman kerran kesken. Siitä ärhentyneenä rupesinkin itse pyörittelemään laskukaavaa, jonka avulla langanmenekin saisi täsmällisesti laskettua. Täytyy vielä testata laskelmat käytännössä. Menin hakemaan lisälankaa Nordiasta viime hetkellä. Hyllystä väri oli jo loppunut, ja lisää tulee - jos tulee - syksyllä, mutta bonjasin katonrajassa somisteena roikkuvat vyyhdit. Kysyin, myytäisiinkö minulle se ainoa oikeanvärinen vyyhti, ja kyllähän se ilomielin myytiin. Harmitti vain, kun piti ostaa vielä yksi vyyhti melko tyyristä lankaa ohjeen virheen vuoksi. (Olisi voinut tietysti purkaakin, mutta se olisi harmittanut vielä enemmän).

I liked the pattern very much. Only the Chart 2 was boring, otherwise the shawl was nice to knit. There were intructions in the pattern how to estimate the amount of needed yarn but I ran out of it, anyway. There wasn't the same yarn in the LYS anymore but then I noticed they had some hanks hanging as a decoration. And there was just one of my colour! However, I was a bit irritated that I had to buy one more hank of quite expensive yarns because of an error in the pattern. I could have unravel, too, but that sounded even more irritating.

Aquila4

Lanka oli ihanaa sekä väritykseltään että tunnultaan. Tosin siellä täällä langan sisältä tursuavat valkoiset kuitupallot vähän häiritsivät. Langasta voisi kuvitella neulovansa puseron, vaikka ajatus paidasta kakkosen puikoilla kuulostaa aika rajulta.

The yarn was marvellous. There were in the yarn some white fiber balls which annoyed me a little, anyway. But I could imagine that I would knit a pullover of this yarn if knitting a big garment with 2 mm needles didn't sound so tough.

Aquila3

Aquila6

Aquila2

Aquila7

12 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Kaunis huivi!!!
Tykkään tuosta mallista, itsekin olen tehnyt noita kaksi vaikka jossain vaiheessa onkin aika puuduttavaa neulottavaa. Mutta lopputulos palkitsee!

Villasukka kirjoitti...

Minä olen vielä hitaampi... eli on vieläkin tekemättä. Mutta kyllä minä vielä joskus, kun kerran huiveista tulee noin upeita! Ja väri on ihana.

pirre kirjoitti...

upea! hampaiden kirskuttelu palkittiin ruhtinaallisesti :O)

Esikko kirjoitti...

Upea huivi, kaunis värikin.

Hepsi kirjoitti...

Upea huivi!

Anonyymi kirjoitti...

upea huivi tuli... iso juu, jää siis haaveilu asteelle... ;) terkuin tallu

Kaisa kirjoitti...

Oi, se on ihana!

Kangaskasa kirjoitti...

Mahtavan upea huivi! Minä en ikimaailmassa saisi tuollaista aikaiseksi.

Maartsi kirjoitti...

Eila: Kiitos! En yleensä jaksa tehdä kahta isompaa työtä samalla mallilla, mutta Aquilan voisin kuvitella tekeväni uudestaan pienempänä.

Villasukka: Varmasti teet!

Pirre: Kiitos! Hiukan tosiaan otti langan loppuminen päähän.

Esikko: Väri on tosiaan juuri minua.

Hepsi: Kiitos kiitos!

Tallu: Voi sen tehdä pienempänä. Ykköskaavion mallikertojen määrää voi vaihdella.

Kaisa: Kiitos!

Kangaskasa: Kuten Tallulle totesin, sen voi (ja ehkä kannattaakin) tehdä pienempänä.

Tanja kirjoitti...

Onpa upea huivi! Ja mahtavan kokoinen - mahtoi olla homma mutta lopputulos on vaivan arvoinen.

Villasukka kirjoitti...

Taitaa olla uusin suomennettu Grafton eli se T-kirjain. Ihan hyvä, ja jotenkin itselle osuva aihe, yksinäinen vanhus. Tykkään Graftoneista ja muutenkin perinteisistä, kunnon dekkareista.

Pitäisköhän sulkea kone - ukkonen jyrähti kerran ja nyt paloautot huutaa kuorossa.

Wööbi kirjoitti...

Aivan ihanainen huivi. Ihan tuli mieleen, josko sitä alkaisi huiviprojektin syksyn saapuessa.