perjantai 17. huhtikuuta 2009

Sormet - Fingers

En ole sormikkaiden ystävä. Näennäisesti on näppärää, kun sormet ovat erillään, mutta silti ne ovat minusta kömpelö asuste. Labratöissä jouduin käyttämään suojakäsineitä, ja siellä niihin tympäännyin lopullisesti. S-koon hanskat olivat himpun verran liian pienet, joten ne saattoivat repeytyä (jos koeputkissa on verta, bakteeriliuosta, karsinogeenista reagenssia tai jotain muuta antiterveysvaikutteista ainetta, ei ole kauhean kiva, jos hanskat hajoavat). M-koko taas oli liian iso, ja varsinkin 0,5 ml:n vetoisten tiukkakorkkisten eppendorf-putkien käsittely oli tosi tumpeloa. Onkohan kirurgeilla jotain parempilaatuisia hanskoja, koska en noilla meidän käyttämillämme kuvittelisi niitä hommia tehtävän?

Villasormikkaatkin (kaupan) ovat olleet minusta kömpelyyden huippu. Joku sitten kehui, että itse neulomalla saa istuvammat käsineet, joten viimein rohkaistuin kokeilemaan. Koulussa neuloimme kyllä kynsikkäät, kirjoneuletta kämmenosaan, ja olisi niistä saanut tehdä ihan sormikkaatkin, mutta sormien vääntäminen sukkapuikoilla ei ollut kivaa. Kukaanhan ei tiennyt mitään taikalenkistä.

Hanskat1

Sormikkat/Gloves
  • Ohje/Pattern: Garnstudio (in English)
  • Lanka/Yarn: Lana Grossa Meilenweit (75 % villa/wool, 25 % polyamidi/6, 100 g = 420 m), väri/colour 3522
  • Langankulutus/How much: 60 g
  • Puikot/Needles: 2 mm
  • Aloitettu/Started: 17.3.2009
  • Valmistunut/Finished: 16.4.2009

Garnstudion tyyliin ohje oli näennäisesti ihan kunnollinen, mutta pientä häikkää siinä kumminkin oli. Ohjeen silmakkamäärillä kämmenestä tuli liian iso, mutta sormista olisi tullut tosi tiukat. Mielestäni minulla on ihan sopusuhtainen käsi, sormet itse asiassa tosi kapeat, joten ohjeeseen päin osoittaisin syyttävän sormen(!). Lisäksi ohjeen mukaan eniten silmukoita olisi tullut etusormeen, mutta kyllä ainakin minulla keskari on peukun jälkeen paksuin sormi. Lisäsin siis 2 silmukkaa sormiin, paitsi etusormesta vähensin yhden, mutta kämmentä en ruvennut purkamaan.

Sormikkaiden neulominen oli ohjesekoilun lisäksi ahdistavaa myös lukuisten langanpätkien ja apulankojen vuoksi. Ei siis tullut erittäin hyvää eikä täydellistä, mutta ehkä joskus pitää karaistua yrittämään uudelleen. Lanka oli kyllä erittäin hyvää, napakkaa ja helppoa neulottavaa. Ainoastaan valkoiset raidat olisi saanut jättää pois, sillä vihreänruskea pinta olisi yksinään ollut täydellistä.

Talk to the hand! (Tässä tyylikkäämpi variaatio teemasta.)

Hanskat2

My first gloves. (This was a brief summary in English.)

4 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Syksyllä neuloin elämäni ensimmäiset hanskat ja tuntuu että jäävät viimeisiksi. Vaikka käytin taikalenkkiä. :)

Tupuna kirjoitti...

Moikka!

Sain kasvot Maartsillekkin. :)Kiva...:)

Olit lähtenyt jo pois, kun sain tietää kuka olet.

Itse olin vastapäätä vaaleanpunaisessa puserossa, vaaleine hiuksineni. :)

Taija K kirjoitti...

Moikka! Juu, minähän se "hima"-asiantuntija olen ;o) En muistanutkaan tätä asiaa. Neuletapaamisissa pitäisi varmaan olla jotkut kiertävät paikat samaan tapaan kuin elokuvista tutuilla sokkotreffeillä. Joku soittaisi aina kelloa, että nyt emännät yksi penkki vasempaan. Näin tulisi tutuiksi useamman ihmisen kanssa ;o)

Villa Lankala kirjoitti...

Oli kiva tavata:-)

Hauskaa viikonloppua!