perjantai 2. tammikuuta 2009

Koskaan

Olen sanonut monta kertaa elämässäni en koskaan. En koskaan neulo sukkia. En koskaan tee joulukortteja. En koskaan muuta Helsinkiin. Viime viikkojenkin postauksista voi havaita, että kaksi ensimmäistä väitettä ei pidä paikkaansa. Pian ei pidä kolmaskaan.

Mies sai töitä Helsingistä. Koska en itse tällä hetkellä ole työelämässä, minunhan on helppo kasata kimpsuni ja muuttaa miehen mukana, eikö vain? Asiasta käytiin muutama keskustelu, siis "keskustelu". Viimein päätettiin kuitenkin muuttaa työpaikan äärelle, ja se suuri päivä on ensi maanantaina.

Arvaako kukaan, mitä olen viime päivät puuhastellut? Niinpä. Eikä sitä tavaraa ole vallan vähän. Emme ole ostelleet huonekaluja, vaan perintömööpeleitä on tullut ihan yllättäen ja pyytämättä (kiitos, Anneli, loistavasta sanonnasta). Kaikkea ei oteta mukaan. Ei kukaan tarvitsisi hyväkuntoisia pöytiä, tuoleja, penkkejä?

On iso muutos vaihtaa omakotitalo kerrostalokolmioon. Mutta se on myös helpotus. Talomme on meille liian iso, ja pihamaassa on ihan liikaa työtä. Ja jos jatkossa vaikka vedentulo takkuilee (tämä on ollut talossamme eniten huolta tuottava asia), sen kun jättää asian huoltofirman huoleksi, eikä tarvitse soitella paikkakunnan putkimiehiä läpi. Eikä lumimyrsky vaihda elokuvailtaa kolausurakaksi. Talomme on nyt myynnissä. Ei kukaan tarvitsisi hyväkuntoista omakotitaloa?

Tampereelta tulee ikävä monta asiaa. Tammerkoskea,


pääkirjasto Metson pupuja


ja tietysti neulekavereita. Kotikunnastamme Kangasalta jään kaipaamaan eniten järviä ja harjuja. Olen koko ikäni asunut Järvi-Suomessa. Meri kuulostaa hyvin suurelta ja pelottavalta. Kai se kuitenkin kelpaa järven korvikkeeksi.

Pirkanmaalta ikävöin myös letkeää murretta. Vaikka puheessani on savolainen sointi, tarttuvat murresanat nopeasti kieleen. Olen oppinut sanomaa mää ja sää, eisevväliä, morjes, rotvalli, tykö ja vallan ("Mää käytän vallan pyöröpuikkoja"). Sen sijaan en edelleenkään kudo. Saa nähdä tai oikeammin kuulla, mitä stadin puheesta jää päähän. Toivottavasti en rupea sanomaan hima. Anteeksi vain, mutta se on kyllä suomen kielen kauheimpia sanoja. Toivottavasti en rupea ajattelemaan, että kaikki kehä kolmosen pohjoispuolella oleva on surkeaa maaseutua.

Kiitos kaikille edellisiin postauksiin kommentoineille! En ole jaksanut vastata niihin, mutta olen hyvin iloinen kehuistanne. Palaan kertoilemaan kuulumisia, kunhan muuttorevohka saadaan ohi.

22 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pk-seudulla on paljon erilaisia neuletapaamisia. Helsingissä kokoontuu kai kaksikin eri porukkaa, ja sitten Espoon puolella Sellossa. Itse käyn Vantaan neuletapaamisissa, jotka pidetään Jumbossa fasun kahvilassa. Seuraavan kerran kokoonnumme 8.1 klo 18.00 jos satut olemaan täällä päin, tervetuloa mukaan.

Nyt muistinkin, Anitta oli niitä listannut. http://kiisseli.vuodatus.net/blog/1676031

Ebbu kirjoitti...

Ymmärrän haikeutesi. Itse asustelen Tampereella ja lähitulevaisuudessa saattaa myös olla muutto Helsinkiin edessä, töiden takia myös.
Tsemmpiä siis sinne, eiköhän sieltä stadistakin neuleystäviä löydy. Se o moro! :)

Denim Blues kirjoitti...

Oooh, mukavaa muuttoa! Sinne lankakauppojen keskelle hyvää matkaa! Voin tarvittaessa meilata sulle kuvia Tampereelta :D

möhönasu kirjoitti...

Mukavaa muuttoa sinne pääkaupunkiseudulle :)

Maartsi kirjoitti...

Nna: Kiitos tiedoista! Tuolloin 8.1. taitaa olla Helsingissäkin tapaaminen, joten mene sinne, jos jaksan kömpiä pois muuttolaatikoiden alta. :)

Ebbu: Onneksi on tosiaan neulojia, joten pääsee heti samanhenkiseen seuraan.

Teija: Ilman muuta katselen mielelläni kuvia entisistä kotikulmista. :)

Möhönasu: kiitos! Toivottavasti urakasta selvitään kunnialla.

tippi kirjoitti...

Tsemppiä sinne muuttoon! Eka puoli vuotta on varmaan kankeaa ja tahmeaa, mutta siitä se sitten varmaan vähitellen asettuu! Fiilis uudessa ympäristössä.

Kaikkea hyvää jatkoonkin!

tippi

Niina kirjoitti...

Onnea isoon elämänmuutokseen!!!!
Muuttaminen on rankaa, joten voimia siihen koitokseen!

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut kaikesta huolimatta, juu muuttaminen on rankkaa, voimia... iloista uutta vuotta! terkuin tallu

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä muuttoon :)
Kävin Espoossa asuessamme Sellon neuletapaamisissa ja siellä on ainakin ollut tosi mukavaa.
Ja hyvää alkanutta vuotta!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uusiin ympyröihin, lankakauppojen määrä ainakin moninkertaistuu manseen verrattuna. Ja tsemppiä muuttoon,on vielä muutaman vuoden takaa tuoreessa muistissa.

Denim Blues kirjoitti...

Kiitos onnitteluista :)

TiinaR kirjoitti...

Mukavaa muuttoa ja tätä alkanutta vuotta!

Samma kirjoitti...

Suotuisia tuulia!

Taru kirjoitti...

Tervetuloa Helsinkiin!!!

Taija K kirjoitti...

Lupaan, ettet ala käyttää sanaa hima tai ajatella muusta Suomesta negatiivisesti. Olen asunut Hesassa nyt lähes 16 vuotta eikä vielä ole tällaista tapahtunut ;o)

Maartsi kirjoitti...

Tippi: Olenkin etukäteen selvitellyt bussireittejä ja muuta, jotta alkutahmeus jäisi lyhyeksi.

Niina: Kiitos! Hermo kyllä välillä kiristyy.

Tallu: Kiitos ja hyvää uutta vuotta!

Carita: Täytyypä tehdä joskus visiitti Espooseen.

Päivi: Olen suunnitellut käyväni katsastamassa Oulunkylän uuden lankakaupan heti, kun sopiva hetki tulee.

Teija: Ollos hyvä!

TiinaR: Kiitos ja kiitos samoin!

Samma: Kiitos!

Rasavillirusakko: Kiitos, ehkä joskus törmätään.

Taija K: Hyvä tietää. :)

Oranssi kirjoitti...

Eikä!! Noo, ymmärrän miksi.

suotuisaa ja lankaisaa tätä vuotta.

Tuus Manseen joku ta-ne-päivä... ja netissä ainaski tavataan.

hiisa kirjoitti...

Toivottavasti kaikki menee hyvin muutossa ja uudessa asuinpaikassa!

Kaisa kirjoitti...

OHO! Olipas tämä yllätys. Itsekin olen aina sanonut, ettei ikinä Helsinkiin... Toivon mukaan ei... Siellä on kiva käydä, mutta... :)

Kaikkea hyvää kuitenkin uuteen kotiin ja VOIMIA muuttoon - muistan vieläkin, miten karmea tapaus omamme viime vappuna oli...

YowlYY kirjoitti...

Hi Maarit,
Thanks so much for visiting the blog and the kind words - Miss Eve is now bonding with a new bunny, let's hope it works out and she forgets her depression.
I can see the boxes you're living with now...this reminds me of our move from London in 2004...a nightmare! I hope I won't need to move anywhere soon!

Maartsi kirjoitti...

Rouva Oranssi: Tuo "eikä" oli kyllä minunkin ensireaktioni.

Hiisa: Kiitos!

Kaisa: Tervetuloa käymään, ja sopivasti lueskelin tuota muuttokertomustasi. ;)

YowlYY: I'm so sad about Hugo :(. I hope Miss Eve will get along with a new bunny.

Peppiina kirjoitti...

Tsemppiä meille helsinkiläisille! Minäkin jouduin pari vuotta sitten Tampereelta tänne muuttamaan töiden perässä ja pikkuhiljaa sitä on jotenkin kotiutunut. Ei tämä nyt onneksi niin kamala paikka olekaan.

Monessa jutussa tarjonta täällä on paljon parempi (kulttuuri, kaupat, tapahtumat), mutta sitten joissakin asioissa hävitään reilusti Tampereelle (luonto aina lähellä, ruuhkattomuus).

Olen myös alkanut tottumaan Stadin puhetyyliin. Sillon tällön saa naureskella, kun ei ymmärrä, mitä muut tarkoittaa, tai toisinpäin (jaa mikä ihmeen rotvalli). Osa sanoista taitaa olla ihan itsekeksimiäni.. :) Eiköhän venytetä vaan jatkossakin ihan reilusti; mää lähren ny!