keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Kaaos

Uhhuh, edellisestä muutostani on 4,5 vuotta, ja ehdin jo unohtaa, millaista touhua tämä on. Blogin päivittäminen ei ole ollut kovin korkealle priorisoituna. Vaikka koko aika tuntuu menevän tavaroiden järjestelyyn (tai siihen, että patistaa miestä järjestämään omansa), ei sekamelska tunnu hellittävän. Olin vielä juuri ennen muuttoa flunssassa, ja pahimpina päivinä tilanne oli se, että pakkasin yhden laatikon, ja sitten olikin jo käytävä puoleksi tunniksi pitkäkseen. Lueskelin vielä sopivasti Kaisan muuttokokemuksista ja aloin kuvitella itselleni flunssaa pahempiakin oireita.


Nyt on tullut todistettua, että neulominen ja langat ovat hyvä kiinnostuksen kohde. Muuttoapulaisena ollut miehen serkku kehui kovasti harrastustani, sillä lankalaatikkoni olivat paljon mukavampaa kannettavaa kuin miehen kirjat. Viimeksi mainittuja oli sitä paitsi varmaan kymmenkertainen määrä lankoihin verrattuna, joten minut tuntien voitte kuvitella, millainen kirjavarasto meillä on.

Ehdin käydä viime viikolla Helsingin neuletapaamisessa Cafe Ursulassa. Minun on vaikea mennä tilanteisiin, joissa on paljon ventovieraita ihmisiä, mutta viimein uskalsin avata suuni ja tutustua vieressä istujiin. Muutama tosin oli jo ennestään tuttu nimi netin kautta.

Lukuun ottamatta neuletapaamisessa syntyneitä muutamaa sukkasenttiä en ole tehnyt käsitöitä, ellei sellaiseksi lasketa biojätepussin taittelua sanomalehdestä. Meillä oli talossa oma kompostori, johon perskeet kipattiin suoraan kulhosta, joten biojätepussille ei ole aiemmin ollut tarvetta. Mutta eipähän tarvitse ottaa stressiä siitä, että komposti jäätyy pakkasilla. Lisäksi tänään näpersin verhokiinnikkeitä paikoilleen:


Teen ensimmäistä kertaa tuttavuutta U-kiskon kanssa. Asunnossa oli valmiina nuo valkoiset muoviosat. Pohdimme pari päivää, mitä ihmettä varten ne ovat. Sitten oivalsimme, että ne tulevat verhokiskoon, mutta seuraavat pari päivää pohdimme, miten verhot saa niihin kiinni. Nipsut piti siis tajuta hankkia itse.

Muutenkin upouusi talo on tuottanut yllätyksiä. Lamppujen pistokkeet on vaihdettava, nettiyhteyden kytkeminen takkuili epäsopivien johtojen vuoksi jne. Kaiken huipuksi tänne on unohdettu asentaa yksi sisäikkuna!

Käsitöitä ei ole kauheasti siis luvassa lähiaikoina, mutta hiukan aktiivisemmin aion päivittää muuton edistymisestä.

8 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Niin te muutitte jo! Oishan se pitäny tajuta kun et ollu miitissä viimeks. Onnea vaan uuteen kotiin, kaaos onneks kestää vaan aikansa (tai sitte siihen tottuu ;)).

Kaisa kirjoitti...

Krääh, muutto on jotain sanoinkuvaamattoman kamalaa. Meidän tavaramäärämme on jo keväästäkin lisääntynty niin, etten tohdi edes ajatella seuraavaa muuttoa... Valtio voisi minun mielestäni kustantaa verovaroista kansalaisille muuton. Lisäisi yleistä terveyttä ja hyvinvointia kaikin puolin.

Onnea uuteen kotiin! :D

Villasukka kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin! Yleensä olen tykännyt muuttamisesta (olen hyvä pakkaamaan), mutta nyt kun olen asunut tässä jo 7½ vuotta, on tavaraa kertynyt ihan hirmuisesti. Ja lisäksi ajatuskin muuttamisesta tässä mielentilassa.... ei kiitos.

Mari kirjoitti...

Sinulle on haaste blogissani: http://marinblogi.blogspot.com/

Kati kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin sinne Stadiin!
Ja Tampereellehan voi aina palata takaisin jos uusi ympäristö ei miellytäkään. Toivottavasti kuitenkin viihdytte!

Maartsi kirjoitti...

lotta: Joo, viime viikolla muutettiin. Kaaos on sitä luokkaa, ettei tähän (toivottavasti) totu. ;)

Kaisa: Kannatetaan & kiitos!

Villasukka: Jotenkin sitä tavaraa vain kertyy... Kiitos onnitteluista!

Mari: Katsotaan, saanko aikaiseksi vastata.

Kati: Kiitos! Tampereen seudusta jäi hyvät muistot, joten en vastusta, jos sinne päin vielä joskus päädytään.

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea uuteen kotiin!
Taitaa olla siellä seudulla vaan enemmän kaikkia lankahoukutuskauppoja, vai onko?
(Ainakin enemmän kuin täällä...).
Ja kiitos vinkistä - meillä on muutto joskus epämääräisen ajan päästä edessä, ja aion käyttää tuota "langat ovat keveämpiä" kuin kitarat/kirjat/ymymym selitystä kun lankapaljouteni paljastuu sängyn alta ja kaappien kätköistä ;)

Maartsi kirjoitti...

Päivi: En ole vielä käynyt yhdessäkään lankakaupassa, mutta olen luvannut itselleni, että Oulunkylän uuteen kauppaan menen, kunhan huusholli on järjestyksessä.