maanantai 19. heinäkuuta 2010

Kiertolaiset osa 1 - Vagabonds part 1

Tuli vietetttyä reilut kaksi viikkoa kiertolaiselämää eli olimme interraililla. Teimme reissun Pohjois-Ruotsin kautta mennen tullen, joten tuli sekin reitti testattua (Pohjois-Ruotsissa oli kauniit erämaamaisemat, mutta muuten kiertäminen sitä kautta oli puuduttavaa, ensi kerralla mennään lautalla). Pääkohteemme oli Italia, mutta matkan varrella tutustuimme moniin muihinkin paikkoihin, kuten...

We spent vagabond life for a couple of weeks, that is we interrailed. We travelled to Central Europe via Northern Sweden which was quite boring in spite of beautiful landscapes (next time we'll take a ferry to Stockholm). Our main destination was Italy but we visited many interesting places during the trip, for example...

Berliini/Berlin:


Dresden:


Praha/Prague:


Wien/Vienna:


Tähän väliin esitän kielipoliittisen kannanoton. Minusta Helsingin päärautatieaseman lyhenne Helsinki C on jostakin en sano mistä. Saksassa päärautatieasemat lyhennetään Hbf (Hauptbahnhof). Rooman päärautieasema on Roma Termini. Prahan asema on reilusti Hlavní nádraží. Miksi pitää kumartaa ns. kansainvälisyyden suuntaan ja pyllistää suomalaisuudelle - suomen kielessähän ei ole C-kirjainta, eikä kyseessä edes ole maailmalla vakiintunut käytäntö, kuten näkyy. Kielipoliittinen kannanotto päättyy tähän.

They just changed the name of the Helsinki main railway station for Helsinki C. Very nice, but in Finnish there is no letter C. In Germany the main railway stations are abbreviated as Hbf (Hauptbahnhof). Rome's main station is Roma Termini, Prague's Hlavní nádraží. I just wonder our eagerness to be so international that we forget out own background.

Matkalla tuli tietenkin bongailtua nelijalkaisia ystäviämme.

Anyway, I spotted animals.

Berliinin heppoja/Horses in Berlin:


Dresdenin heppoja/Horses in Dresden:


Prahan heppoja (ajajana Pate Mustajärvi)/Horses in Prague:


Wienin heppoja/Horses in Vienna:


Prahassa oli onnistuttu risteyttämään joutsen ja kenguru.

In Prague they had managed to cross-breed swan and kangaroo.


Sitten satunnaisia tunnelmia matkan varrelta. Ainoa laivaosuus matkamme varrella oli Tanskan Rødbystä Saksaan Puttgardeniin (koko juna ajetaan lauttaan). Vaikka mitä väitettäsiin, tuulimyllyt ovat minusta kauniita. Eppu Normaalia mukaellen: Mutta millään muilla mailla kuin Suomella ne ei oo kauneutta vailla. (Alkuperäissanojenkin kanssa olen samaa mieltä.)

A few random moments during our trip. The only part in ferry was from Rodby, Denmark to Puttgarden, Germany. I think the wind turbines are beautiful.


Dresdenin ja Prahan välillä juna kulki pitkän matkaa Elben vierellä vehreissä maisemissa.

From Dresden to Prague the train drove along the River Elbe.


Praha oli antoisampi paikka kuin odotin, ja sinne haluan ehdottomasti uudestaan. Kauniita, vanhoja rakennuksia riitti, ja niihin sulavasti yhdistyi moderni taide, kuten tämä avaimista koottu veistos.

I loved Prague and I'll have to go there again. There was a nice mixture of beautiful old buildings and modern art, for example this sculpture made of keys.


Hiilloksella paistettu munkki maistui.

A kind of doughnut baked on coals.


Wienissä ollaan tyylikkäitä ja suojatiekin ylitetään hattu päässä.

In Vienna people are stylish and wear hat while crossing the street.


Dresdenissä katsottiin jalkapalloa niin innokkaasti, että kaikki eivät mahtuneet kapakkaan sisään. Ihan kiva, että Saksa voitti ko. pelin, mutta se ei ollut kivaa, että huumaantuneet fanit puhalsivat vuvuzelalla suoraan korvaan.

In Dresden people watched football. Germany won that game, nice, but the noice of vuvuzelas was not nice at all - at least next to your ear.


VR sai paljon ryöpytystä viime talvena, mutta voin kertoa, että muuallakin junat myöhästelevät, ilmastointi on mitä sattuu ja vessat ovat kauheita. Sitä paitsi VR hakkaa muut maat ravintolavaunun valikoimallaan kirkkaasti. Pahoja myöhästymisiä ei meille onneksi sattunut. Pahiten mokasi Ruotsin rautatiet: junan myöhästymistä ei edes pahoiteltu, ilmoitettiin vain tylysti, että jatkoyhteys ei odota, joten juoksimme laukkujen kanssa pitkän matkaa eri kerroksessa olevalle raiteelle, jossa juna kuitenkin odotti. Yhtä kaikki juna on minulle mieluisin matkustusväline.

Ensi kerralla luetaan karttaa Italiassa.

Next map reading in Italy.

4 kommenttia:

AnneV kirjoitti...

Niin ja hmphf, nyt en edes muista kummin päin se on mutta Tampereen ohittavalla kehätiellä on jossain kohdassa opaste "TAMPERE E", ja mieti siinä sitten vauhdissa että onkohan se mahdollisesti TAMPERE ETELÄ vai TAMPERE EAST.

Maartsi kirjoitti...

AnneV: Onneksi meillä ei ole autoa, niin ei tarvitse miettiä tuollaisia.

tippi kirjoitti...

Tuollaista putkipullaa myydään Tammelan torillakin! Keväästä saakka nuoripari myynyt vaunussaan. En tiedä menekkiä, jatkavatko vielä syksymmälläkin.

Ihania reissukuvia!

tippi

Hepsi kirjoitti...

Ihania matkakuvia jälleen!