keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Siksak - Zigzag

Jos toista vuotta keskeneräiset ufot unohdetaan, mikään neule ei ole pitkään aikaan tökkinyt yhtä pahasti kuin tämä. Ainoastaan langan väri sai punnertamaan työn loppuun.

If we forget the ufos which have been in progress over an year, this knitting was the most awful case for ages. Only the colour of the yarn got me knitting on.

Chevron3

Chevron Scarf
  • Ohje/Pattern: Vogue Knitting Spring/Summer 2010, malli/pattern 24
  • Lanka/Yarn: Koigu KPPPM (100 % merinovilla/merino wool, 50 g = 160 m), väri/colour P860
  • Langankulutus/How much: 85 g
  • Puikot/Needles: 3 mm
  • Aloitettu/Started: 29.4.2010
  • Valmistunut/Finished: 15.6.2010
Huivi neulottiin poikittain ja välillä pääteltiin kaikki silmukat ja luotiin uudet. Rupesin vielä luomaan silmukoita ohjeen suosittelemalla palmikkotekniikalla (cable cast on), mikä oli kyllä tavanomaista luontireunaa näyttävämmän lopputuloksen antavaa, mutta niin hidasta että hirvitti. Olisi voinut ottaa isommat puikotkin. En vain halunnut pinnasta kovin löyhää, joten päädyin kolmosiin, kun ei kolmepuolikkaitakaan ollut vapaana (pitäisi varmaan tehdä niille ufoille jotain).

Ohjeessa yhden raidan korkeus oli kuusi kerrosta, mutta tein kahdeksan, mistä seurasi onneksi vähemmän pääteltävää ja luotavaa. Tein myös huivista lyhyemmän kuin ohjeessa. Arvioin, että lanka olisi riittänyt vielä yhteen raitaan, mutta onneksi ei riittänyt, koska taas selvisi vähemmällä päättelyllä jne. Kuulemma tämä malli muistuttaa suuresti jotain muuta, mutta unohdin jo sen toisen nimen (saa muistuttaa).

The scarf was knitted lengthwise and at the end of a strip ypu had to bind off all the sticthes and cast on new ones. I decided to use the cable cast on recommended in the pattern and it was hopelessly slow. I should heve chosen bigger needle size. But I didn't want loose stitches and I didn't have 3,5 mm needles available (maybe I should do something with my ufos).

In the pattern one strip was six rows high but I knitted eight which was a good choice with less binding off and casting on. I also made the scarf shorter. I estimated that I could have knitted one more strip but I didn't have enough yarn which was a good choice with less binding off etc.

Chevron1

Koigu PMMP... eiku... muistutti ulkonäöltään Jittterbugia, mutta ei ollut niin mukavaa neulottavaa. Se nuhraantui eikä luistanut kovin hyvin puikoilla, ainakaan noilla liian pienillä. Langasta myös irtosi väriä käsiin ja liotuksessa. Mutta siis upean värin voimalla jaksoi hoidella homman loppuun.

Koigu looked like Jitterbug but it wasn't so nice to knit. But the fantastic colour helped me to finish the work.

Chevron2

4 kommenttia:

Helmis kirjoitti...

Väri ON todella ihana!
Kaunis huivi, mutta voin kuvitella, miten työläs se on ollut. Hienoa, että se on nyt valmis :)!

Tess kirjoitti...

Onpas upea väritys huivissa!

Kuulostaa just sellaiselta huivilta, joka jäisi multa tekemättä. En ole mitenkään innokas luomaan ja päättelemään isoja silmukkamääriä. Mielummin jopa ompelen saumoja ja päättelen langanpäitä :D

upa kirjoitti...

Onpa upea huivi ja herkullinen väri!

helena kirjoitti...

Väri on ihana, mutta ikävä kuulla, että malli on kovin työläs! Olin ajatellut toteuttaa sen itsekin... Taidanpa jättää sitten väliin kuitenkin :)