tiistai 23. kesäkuuta 2009

Junassa


Juhannuksena tuli tehtyä pieni kierros pohjoisessa: yöjunalla Rovaniemelle, päivä siellä ja Oulun kautta kotiin. En ole koskaan käynyt Rovaniemellä ja Oulussakin olen tutustunut vain yliopiston alueeseen. (Kuulemma on sellaisiakin seminaareja, joissa tutustutaan kaupunkiin ja istutaan illallisilla, mutta lyhyen akateemisen urani aikani satuin vain työnarkomaaneille tarkoitettuihin tilaisuuksiin, joissa istuttiin aurinkoiset päivät pimeässä luentosalissa eikä tuhlattu aikaan joutavaan retkeilyyn.)

Pitkät junamatkat vaativat tietysti ajankulua.

Aapeli2

Aapeli-sukat
  • Ohje/Pattern: Ulla 03/08
  • Lanka/Yarn: Novita 7 veljestä, väri 309
  • Langankulutus/How much: 115 g
  • Puikot/Needles: 3 mm
  • Aloitettu/Started: 20.6.2009
  • Valmistunut/Finished: 23.6.2009
Aapeli3

Oikeasti aloitin sukat jo aattona, mutta homma siirtyi uusiksmänj-osastolle, kun vain vilkaisin kaaviota enkä tajunnut palmikoiden olevan limittäin. Ei niin selkeää tai yksinkertaista ohjetta, ettei tarjoutuisi tilaisuutta möhlimiseen. Olin myös ehtinyt unohtaa, miten tikkuista Novitan lankojen neulominen pienillä puikoilla on. Lanka on kevään Martta-värejä, varsin ärhäkkä minun makuuni, mutta teki mieli välillä jotain vähemmän hillittyä. Sukat tulevat ihan kotikäyttöön, joten en stressannut istuvuuden kanssa. Tosin sukista tuli vain aavistuksen verran liian isot. Nitkuista lankaa lukuun ottamatta olen ohjeeseen ja sukkiin tosi tyytyväinen. Kuvauksessa ongelmia aiheutti ilta-aurinko.

Aapeli1

Matkalla aurinko taas käyttäytyi oikein hyvin. Ilmeisesti suurimmassa osassa Suomea oli juhannus pilvinen, mutta Rovaniemellä paistoi aurinko. Kylmä tosin oli, kerrassaan hyytävää, ja kuvien perusteella vähän pilveilikin. Nyt vasta tajusin hössötyksen yöttömästä yöstä. Ihan uskomatonta, että keskellä yötä aurinko paistaa. Minun on kyllä päästävä Lappiin valohoitoon jonain toisenakin kesänä.


Oulussa ilahdutti Hupisaarille sattuminen. Suuri, vehmas puisto kaupungin keskustassa ja meren rannalla. Kyllä oululaisten kelpaa! Pienet sorsanpoikaset olivat tosi liikuttavia.

Oulussa jouduttiin vankilaankin. Olin kuullut huhuja, että vankilan myymälässä on Pelson vankilampaiden villaa, joten pitihän sellaista erikoisuutta saada itselle. Lanka on aika paksua, eikä vielä ole selkeää ajatusta, mitä siitä tekisi. Näennäisestä lampaiden vankeudesta huolimatta lanka on ainakin eettisempää kuin tehotuotettu villa.


Lotan mielestä olen ihana blogiystävä. Kiitos!

3 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Minust tuo väri noissa sukissa on ihana :) Vankilampaiden villakin näyttää kivalta.

Esikko kirjoitti...

Onpas kauniit sukat. Miulta on jäänyt tuo malli turhaan huomiotta.

Taija K kirjoitti...

Tuo malli mullakin on jossain tulevaisuudessa tehtävien listalla. Elä kysy, milloin..

Hauskan näköistä lankaa tuo vankilampaiden villa. Hauska on kyllä nimityskin: vankilampaat. Minkähän rötöksen ne on tehneet?