perjantai 13. helmikuuta 2009

Kännyihin

Väsyttää. Tympäisee. Ei juuri neulotuta. (Jos teillä on hyviä väsymyksen karkotusvinkkejä, niin kiitos vain, en halua niitä.) Viime viikolla valmistunut Mario kaipasi kaveria, ja kun Raggia tuli ostettua ylimääräinen kerä, olen harrastanut väsymyksestä huolimatta raggarimeininkiä:


Lapaset
  • Novita
  • Koko: nainen
  • Lanka: Järbo Garn Raggi (70 % villaa, 30 % nailonia, 100 g = 150 m), väri 1582
  • Langankulutus: 70 g
  • Puikot: 4,5 mm
  • Aloitettu: 9.2.2009
  • Valmistunut: 13.2.2009
Mielestäni ohjeessa on virhe. Naisten koossa käsketään siirtää peukalokiilan 12 s apulangalle, mutta kyllä kiilaan tulee kaikkiaan 14 silmukkaa ja kämmeneen tulee 2 s enemmän kuin mitä alussa oli. Taidanpa valittaa asiasta. Minulla on ollut pieni lapaskammo kuten Lotallakin, varsinkin kiilallisia tumppuja kohtaan. Kiila sopii kämmeneni anatomiaan parhaiten, mutta peukalon ja etusormen väli yleensä kiristää. Minusta on ihan liian vähän se kaksi silmukkaa, joka neuvotaan poimimaan peukaloa aloittaessa, vaikka siten saadaankin silmukkamäärä oikeaksi. Sinänsä siis Novitan virheellinen ohje on oikeilla jäljillä. Ratkaisin asian niin, että poimin pari silmukkaa enemmän ja kavensin ne seuraavalla kerroksella pois. Tuli sopiva peukku, ja muutenkin kintaat ovat tosi istuvat: napakat, mutta eivät kiristä mistään. Minusta lapasten pitää olla sopivat tai mieluummin vaikka vähän naftit, sillä käsissä pyörivät kintaat ovat tosi ikävät.


Meillä oli jo koti aika kivassa kunnossa, mutta viime lauantaina kävimme hakemassa viimeisiä tavaroita, ja taas on laatikkolauma lattioilla. Tavaramäärästä kertonee jotakin se, että niitä haettiin pakettiautolla. Samalla tuotiin pari hyllykköäkin, joten enää lattioilla ei pyöri kirjoja, vaan epämääräistä kamaa, jonka jostain syystä haluaa säästää, jos sille on joskus käyttöä.

Viime viikolla asuntoomme asennettiin puuttuva sisäikkuna. Kuulemma jostain asunnosta oli särkynyt ikkuna, ja koska me emme olleet vielä silloin muuttaneet, oli ikkuna haettu meidän huoneistostamme. En tullut kysyneeksi, kenen kämpästä meille tuotu uusi ikkuna on peräisin.

Sen sijaan edelleen saa kytätä huoltomiehiä. Pari viikkoa sitten meillä sattui kolari, jossa olivat osapuolina minun takapuoleni ja patterin säätönuppi. Kuten kuvasta näkyy, heikompi osapuoli murtui.


On minulla pari isompaakin työtä tekeillä, mm. virkattuja mutkia. Katsotaan nyt, loppuuko lanka, kärsivällisyys vai hamsterikuu ensimmäisenä.

3 kommenttia:

särmä kirjoitti...

Kivannäköinen peitto:)

Tuohon peukalo-ongelmaan ehdottaisin ratkaisuksi kavennuskiilaa. Itse olen todennut sen todella toimivaksi. Käspaikan sivuilla on hyvä ohje: http://www.kaspaikka.fi/neulonta-A&O/asusteita_vaatteita/lapaset-kasineet/lapaset-peukalokiilalla.html

Anonyymi kirjoitti...

Onpas varsin sopivan näköiset lapaset! Virkatut mutkatkin näyttää kivalta.
Hyvää ystävänpäivää sinulle !

Maartsi kirjoitti...

Särmä: Kiitoksia kiilavinkistä! Kokeilen tuota seuraavissa lapasissa.

Tiinuli: Kiitos kiitos!